Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 14 juli 2013

iPad gewonnen!!

Gisteren ontving ik een mailtje met de volgende tekst:

Ontvang uw gewonnen iPad van de Staatsloterij

Asjemenou! Wat een verrassing! Zo maar een iPad gewonnen bij de Staatsloterij! Maar hoe zit dat dan? Ik speel helemaal niet mee met deze loterij en ik heb dat ook nooit gedaan.
Wat stond er in de mail?

Geachte heer/mevrouw,

Weet u alles van de Staatsloterij? Wilt u kans maken op een iPad mini? Beantwoord de vraag en maak kans!

Klik hieronder op de afbeelding, of hier, maak uw gegevens compleet op de website en wellicht wint u de iPad mini bij de staatsloterij


Wat gebeurt er als ik klik op de afbeelding? Dan kom ik echt op de site van de Staatsloterij terecht. Een rare vorm van reclame maken! Misschien gaan mensen op deze manier onbedoeld een contract aan met de loterij.

5 opmerkingen:

 1. Is deze vorm van suggestie niet verboden? Ik meen me te herinneren dat reader digest (heet dat zo?) eerder ook op een dergelijke manier reclame maakte en dat hun dat daarna verboden is omdat ze direct moesten aangeven dat het een kans was en niet een al gewonnen ding.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het ook een be-hoor-lijk misleidende reclame. Op naar de reclamecodecommissie?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit soort berichten moet je niet vertrouwen. Of foute spam of virus verspreiders. Klik nooit op de links en plaatjes en open het niet.
  Lees hier een opmerking van de staatsloterij erover:
  https://www.staatsloterij.nl/cspublish/Satellite?c=Page&childpagename=Staatsloterij%2FPage%2FSTCG&cid=1245164703698&p=1245164703698&pagename=StaatsWrapper&rendermode=previewnoinsite

  Groeten, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eens met Ellen, het lijkt verdacht veel op een phishing bericht.

   Verwijderen
  2. Ik had met opzet de link uit het bericht verwijderd. Ik vertrouwde het absoluut niet.

   Verwijderen