Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 21 juli 2013

Met zijn vijven lekker uit eten!

In het NOS nieuws: vijf Nederlanders hebben ergens in Italië gedineerd en dat was een dermate luxe etentje dat ze daarvoor héééél erg veel geld hebben neergeteld, namelijk ruim 13.000,- euro. Dat is ruim twee-en-een-half duizend euro per persoon! Dat geloof je toch niet? Het kan ook door de warmte komen hoor, maar ik kieperde bijna met stoel en al omver!
Waar al dat geld nou precies aan opging, dat vermeldt het bericht niet. Wel dat ze zeven flessen champagne bestelden, waarvan ze er een aantal meenamen naar hun jacht. Hadden ze ook nog wat voor later, op hun zeker niet heel bescheiden bootje.
Als ik met kinderen en hun vriendjes eens een keer uit eten ga, en dat gebeurt niet zo vaak, want we eten meestal hier in de keuken of op mijn terras, dan kost dat toch een stuk minder. En thuis kost het gezamenlijke eten nog veel minder, maar ja, ik schenk ook geen champagne, maar gewoon in de koelkast gekoeld kraanwater. Dat kost maar een heel klein beetje, namelijk €0,002 per liter.
Die vijf Nederlanders mogen ook wel eens bij mij langs komen.
Dan maak ik heerlijk eten voor hen. Ik neem genoegen met 1300 euro voor hen allemaal. Champagne heb ik niet op voorraad. Dan mogen ze kiezen uit rode of witte wijn, gekoeld kraanwater mag natuurlijk ook Knipogende smiley Als ze dat graag willen, mogen ze ook nog een flesje rode wijn meenemen voor later, ik heb toch nog voldoende in mijn voorraad. Ik heb hier alleen geen aanlegplek voor hun bootje.

10 opmerkingen:

 1. Ik las het net ook! Echt komkommertijd, als dit soort berichten opeens nieuwswaarde krijgen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja verschil moet er wezen...

  Ik ken verschillende erg rijke mensen en sommige al heel lang en nog altijd ben ik niet gewend aan hun uitgavenpatroon. Natuurlijk kunnen zij zich dure dingen permitteren, maar dan nog...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik dacht eerst dat het een typefoutje was, maar risotto met een halve kilo kaviaar erin voor € 6000,-?? Het is mij van de zotte. Maar ieder zijn ding. Blijkbaar weten ze van gekheid niet waar ze het aan uit moeten geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leven en laten leven is mijn motto. Het heeft geen enkele zin om de kosten van zo'n etentje te vergelijken met wat een gemiddeld zuinig levend mens aan een etentje uit zou geven. Ik kan me er niet druk om maken. Komkommernieuws ! Ik vind wel dat een etentje buiten de deur een beetje feestelijk moet zijn, liever spaar ik daarvoor dan dat het een knieperig gedoe wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het een aardig komkommerberichtje. Het is absoluut niet wereldschokkend en al te knieperig hoeft van mij ook weer niet.

   Verwijderen
 5. Dat zijn geheel andere werelden. De onze en die van de eters.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. nou ja , goed voor de economie zullen we maar zeggen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach, als zij er gelukkig van worden. Voor mij zou het niets zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt zonde van het geld, ik zou er andere dingen mee doen moet ik zeggen. Haha..
  Maar ja, als zij er van genieten dan moeten ze het doen.
  Wie weet kunnen ze het over 'n jaartje niet meer en moeten ze dan ook rondkomen van weinig. Dat kan namelijk zomaar gebeuren dat je ineens alles kwijt bent.Dan kunnen ze iig terugkijken op een tijd dat ze het beter hadden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zou er inderdaad ook andere dingen van gedaan hebben, maar als hun het leuk vinden moeten ze het toch doen?

  BeantwoordenVerwijderen