Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 23 juli 2013

Pfff warm!

Het is warm en niet een klein beetje. Zo langzamerhand komt de warmte ook in huis, het was hier gisteren wel 23 graden. Buiten was het nog veel warmer, boven de 30 graden. Dus ging ik lekker in de schaduw zitten en deed ik mijn boodschappen vroeg in de ochtend. Geen gezweet, geen gedoe, niet op het heetst van de dag van alles willen. Dan is het heerlijk, die warmte.
Gisteren verhuisde ik om elf uur naar binnen, het werd me te warm!
Voor de tuin en terras geeft het wel extra werk met deze warmte. Mijn moestuin moet zo nu en dan water en de planten in potten en bakken op mijn terras en moeten iedere dag een hoeveelheid water. Mijn beloning: ze bloeien prachtig. Binnenkort maar weer eens wat foto's van alle planten.
Vandaag eerst een drukke dag, ondanks de hitte. Ik ga helpen met verhuizen. Niet zozeer het sjouwen, maar wel catering en het in elkaar zetten van stellingkasten etc.

10 opmerkingen:

 1. Neem een plantenspuit met water mee ter verkoeling

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben blij dat ik zo mag werken. ;) airco...

  Hier in huis stond hij beneden op 30 graden en boven kon hij het niet meten. Alleen de tekst hoog. Dus dan is het boven de 34 Graden. Lang leven een plat dak

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh heerlijk 23 graden in huis, hier binnen is het meer als 30 graden. Blijf koel tijdens de verhuizing!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is hier ook niet haalbaar met de kids dus veel open en wordt het hier zo 32 graden in huis nu is het al 25 graden in huis en op zolder veel warmer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. natuurlijk mopper ik ook wel eens ,maar ben ook dankbaar dat ik zelf nog verkoeling kan zoeken en niet afhankelijk ben van anderen zoals ouderen en gehandicapten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb gisteren een tentje in de tuin opgezet, alleen de binnentent. Daar heb ik vannacht heerlijk in geslapen. Boven is het toch wel warm en beneden is het anders wachten tot de laatste naar bed is. Ik ben gek op buitenslapen. Je beleeft je tuin ook weer heel anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, verhuizen met deze hitte… Dat lijkt me geen genoegen. Ik wil niet mopperen, maar ik vind het eigenlijk veels te warm...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Op dit moment is het hier in huis 23,5 graden maar dat zal wel weer op gaan lopen tot zo'n 26 graden vandaag.
  Succes vandaag met het helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier is het rond de 23 graden binnen, goed vol te houden. Ik heb het geluk dat wij rolluiken voor alle ramen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier is het in huis 27,5 graden. Maar rustig aan doen vandaag.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen