Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 24 juli 2013

Uitputtingsslag van de verhuizing

Het was gisteren al een ware uitputtingsslag, maar vandaag gaan we nog vrolijk verder. Wat wil het geval? Oudste dochter is aan het verhuizen. Je snapt dat ik graag meehelp, ook al is het bloedheet. Een lager tempo, en niet al te uitputtende dingen, maar toch. Dochter trok in oktober 2011 weer bij mij in na het verbreken van haar relatie. Ze dacht dat ze nooit meer een leuke partner zou vinden, maar dat viel reuze mee. Al binnen een half jaar had ze een nieuwe vriend. Werkelijk een schat van een jongen. Ze waren al een tijdje op zoek naar een huis en kort geleden is het echt gelukt en hebben ze een huurhuis geaccepteerd. Afgelopen maandag konden ze de sleutel halen. Op die middag en avond hebben ze van alles geregeld, reservering van verhuisbusje,  stroom en gas, internet, water, verhuizing bij gemeente, inboedelverzekering. Er hoefde niets aan het huis te gebeuren, het zag er heel netjes uit, dus het verhuizen kon gisteren beginnen. Een busje ophalen en toen alle spullen van dochter, en ook nieuwe huisraad gekocht bij het grote Zweedse warenhuis, naar het huis toe gebracht. 's Ochtends hadden we hulp van 4 sterke jonge mannen en een kwieke jonge meid. Dus alle dozen (allemaal mijn bezit trouwens, handig die zolder) die klaar stonden, reiskoffers, de bank, stoelen, de crosstrainer en nog zo wat zaken, stonden in no time in de bus. Bij het nieuwe huis kon alles naar boven gesjouwd worden. Het is een bovenhuis op de 3e verdieping, dus dat kostte de nodige zweetdruppels. Ik heb aldaar ondertussen wortelsoep gekookt en afbakbroodjes gebakken, net als laatst bij het verjaardagsfeestje van de andere dochter. Toen alle spullen boven waren, konden de verhuizers aanvallen op een lekkere lunch.'s Middags volgde het uitpakken, het inrichten van kasten en de keukeninventaris op zijn plaats zetten.
Vandaag is de inventaris van de studentenkamer van vriend van dochter aan de beurt.
En over 1,5 maand volgt jongste dochter. Dan kunnen de verhuisdozen weer gebruikt worden. Jongste heeft spullen in Wageningen en bij mij, haar vriend heeft een kamer in de binnenstad. Ze betrekken samen een huis. Oudste gaat nu op 10 minuten fietsafstand wonen, jongste komt nog dichter bij, bij mij in de wijk.
Wens me sterkte met deze hitte, ik ga er nog weer eens tegen aan!

15 opmerkingen:

 1. Phoe...genoeg te doen dus ook voor jou! En dat met dit weer. Zal zeker een uitputtingsslag zijn ja.
  Sterkte in de strijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je had toch vakantie???? :)
  Sterkte om bij deze temperaturen te 'moeten' verhuizen,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, ha, het is toch een leuke vakantiebesteding? Dat herinner ik me jaren later nog: hoe warm het was en hoe zwaar. Mijn dochter bewoog zich gisteren als een bejaarde door mijn huis, zo veel spierpijn had ze! Ze lag om half negen in bed en is er vanochtend om half acht weer uitgekomen.

   Verwijderen
 3. Zeker sterkte gewenst. Wat leuk,dat jullie bij elkaar in de buurt komen te wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sterkte inderdaad, het wordt iets minder warm vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig wel. Ik zit nu nog in mijn eigen huis met alle ramen en deuren tegen elkaar open. Lekker met nog een tweede kopje koffie. Een verademing in vergelijking met gisteren. Zo dadelijk ga ik naar het huis van mijn dochter en zet daar alles tegen elkaar open. Dan kan het lekker doorwaaien!

   Verwijderen
 5. Succes! Leuk dat ze een huis hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel veel sterkte. En gefeliciteerd aan allebei de dochters. Fijn een eigen plekje en dan ook nog dicht bij moeders!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Poeh dat is zeker zwaar met deze hitten, fijn dat het vandaag iets minder warm is. Evengoed sterkte en veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sterkte, gelukkig is nu minder warn!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super leuk dat ze een huisje hebben. Alleen jammer dat het nu net zo heet moet zijn met de verhuizing. Mooie besteding van je vakantie ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn broer en ik zijn een aantal jaar geleden ook weer heel dicht bij onze ouders komen wonen na een periode in andere steden te hebben gewoond. Erg gezellig hoor..

  Groetjes
  Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben weer thuis. Ik heb een heleboel meubelstukken in elkaar gezet, ik heb een heerlijke salade gemaakt en verhuisdozen uitgepakt. Binnenkort krijg ik alle 30 à 40 verhuisdozen weer terug, dan gaan ze weer naar zolder, in afwachting van de volgende verhuizing. Ik heb ze ruim zes jaar geleden gekocht en deels gekregen en ze hebben al weer diverse keren dienst gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk om jullie verhaal en ervaringen te lezen van de 'oververhit' verhuizing ;)

  BeantwoordenVerwijderen