Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 9 juli 2013

Zuinigaan op zoek naar een tablet

Afgelopen donderdag ontving ik cadeaubonnen tijdens het teametentje van mijn werk. In de folder die bij de cadeaubonnen was, stond dat je de cadeaubonnen ook bij de internetwinkel met dat bolle mannetje kunt besteden. Interessant! Ik heb nu in totaal voor 110 euro aan cadeaubonnen in huis en ik ben al een tijdje geïnteresseerd in een tablet!
Dus ik ga op zoek naar een geschikte, niet al te dure tablet en ik kom uit op de beste koop van de Consumentenbond, een tablet van Samsung. Beste koop is een heel goed verkoopargument voor mij. De tablet kost 179 euro. Daar hoef ik maar een heel klein beetje bij te leggen en dan kan ik op mijn terras en in de trein en op heel veel andere plaatsen internetten, films bekijken etc.
Wat lees ik bij de reviews?
De één koopt zo'n ding voor zijn dochter van 6, de ander voor zijn zoontje van 9.
Een tablet is het nieuwe kinderspeelgoed? Oh, dat had ik nog niet zo door! Mijn kinderen speelden op die leeftijd met heel andere dingen!

Heb jij een tablet en vindt jij het speelgoed voor kleine kinderen?

30 opmerkingen:

 1. Hier liggen 2 pads in huis en die worden ook door kleine meid gebruikt. Vroeger had ik een gameboy en bestonden er geen pads. Ik vind het niet raar hoor alles gaat straks digitaal. Onze smurf wist al toen ze 1,5 was hoe dat ding aanging en hoe ze iets voor elkaar kreeg. Ik heb er geen moeite mee.

  Even over dat blauwe mannetje VVV. Bonnen kan je niet zo inleveren.je moet ze insturen en dan krijg je bol.com bonnen terug. Gr. Samantha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, geen tablet hier. Heb zo mijn vraagtekens over de produktieomstandigheden. Kinderarbeid in smoezelige kelders etc. Dat geldt ook voor een smartphone, en die heb ik dan ook nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat geldt voor elk stuk electronica, niet alleen voor smartphones en tablets. Ook voor de meest eenvoudige mobiele telefoon of computer. Want die worden in dezelfde fabrieken gemaakt.

   Verwijderen
  2. Dat kan kloppen, maar je wordt als consument er wel steeds sneller toe gemaand om weer iets aan te schaffen, waardoor de produktielijn blijft groeien en de misstanden dus ook. Ik ga liever uit van functionaliteit: heb ik het nodig of volstaat het oude product ook nog? Helemaal 'clean' leven gaat niet, ben ik met je eens.

   Verwijderen
 3. Ook mijn kinderen (7 en 9) spelen op een i-pad. Er zijn vele leuke spelletjes voor ze om op de tablet te doen. Maar ook filmpjes kijken. De oudste zoekt regelmatig dingen op waar ze het op school over hebben gehad. Laatst bijvoorbeeld over het panama-kanaal. Dat gaat hij dan googlen en komt zo nog meer te weten en krijgt diverse filmpjes te zien. Ook het "huiswerk" staat op de site met links naar extra oefeningen en die doet hij ook via de tablet.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben de i.pad 1 en ook zoonlief speelt er vanaf het begin op. Hij is nu bijna 5 jaar en weet precies hoe het werkt allemaal. We hebben een hokje voor hem waar zijn spelletjes op staan en y.outube mag hij bekijken en voor de rest moet hij overal vanaf blijven en dat doet hij dan ook. Op school is ook alles digitaal dus je kunt het niet meer vergelijken met vroeger. En hij moet ook gewoon kiezen, computeren met papa, tv kijken, spelen of op de tablet. En het gaat hier prima. Maar ook dochterlief, net 1 jaar, weet precies dat je moet schuiven en drukken op de tablet/smartphone. Zo grappig!

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je nu overstapt naar een alles -in- één pakket van Ziggo of Online, krijg je een tablet van samsung gratis. Misschien een ideetje?

  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar had mijn jongste dochter het ook al over! Misschien doe ik dat wel.

   Verwijderen
 6. Een tablet hebben wij hier ook, vind het zelf een reuze leuk en soms handig ding,onze oudste kinderen checken vaak hun lesroosters voor ze smorgens de deur uit gaan. En zowel oudsten als jongsten doen er wel eens een spelletje op. Maar eerlijk gezegd vind ik het geen echt kinderspeelgoed, ik vind het te duur naar verhouding dat jonge kinderen daar zuinig op zijn. Daarbij hebben beide jongsten een (oud mp) Nintendo ds, wat wel een echte kinderspelcomputertje is, merk gewoon wel dat die spellen leuker/langer te spelen zijn.
  Dus neen soms mogen ze een keertje een spelletje spelen, maar het is zeker geen jonge kinderspeelgoed in mijn ogen. ( wat niet wil zeggen dat ze niet weten hoe dat ding werkt, zo zijn die dingen juist expres ontworpen, makkelijk hanteerbaar)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zelf heb ik er geen, maar gebruik die van mijn volwassen zoon (20), maar mijn 14 jarige zoon kocht van zijn eigen gespaarde geld vorig jaar een samsung tablet 'voor erbij' (naast zijn zelfgespaarde laptop dus). Hij doet er van alles mee zoals games/apps ontwerpen, spelletjes doen, filmpjes kijken, foto's maken, maar gebruikt hem ook als planner voor huiswerk ipv een agenda en het gaat dus dagelijks mee naar school. Het is een wereld van verschil met die van mijn eigen jeugd want ik was iets ouder dan hij toen er voor het eerst een msx werd aangeschaft. Echt kinderspeelgoed vind ik het niet, maar is het in de praktijk toch wel, jongere neefjes en nichtjes vanaf een jaar of zeven zie ik met de veel duurdere ipads en vaak niet eens zelf bijelkaar gespaard.
  Ik zou voor de beste aanbieding en service even googelen, want er zijn wel meer winkels waar je met vvv bonnen kunt betalen bij bol is het wat omslachtig en een risico met verzenden, vind ik.
  Ankie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier geen tablet,'n laptop is wel voldoende vind ik.
  Maar kan me wel voorstellen dat het voor kinderen handig is, zeker de wat oudere kinderen. Het is toch iets van deze tijd, dat hou je niet zo makkelijk tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als zo'n ding in huis is, spelen de kinderen er spelletjes op. Maar om hem nu specifiek voor je kind aan te schaffen, nee zeg. Hier heeft zoonlief van bijna 10 een eigen laptop. Maar wel zelf bij elkaar gespaard in 2 jaar. Maar daar zitten wel nog strenge regels aan, wat betreft wanneer en hoe lang.
  Zelf zijn we op zoek naar een simpele tablet, voor onze vakantie. De foto's kunnen er dan op en even iets opzoeken om te doen in de buurt. Vinden we niks wat bij onze wensen en budget past, is het ook prima. Doen we het zonder. Maar ik vind het wel een leuk speeltjE zelf.(online haak/breipatronen nemen net makkelijker mee op een tablet, dan op mn laptop. Ook recepten lijken me handig)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zie de meerwaarde van een tablet niet in, oke het is minder zwaar dan een laptop. Maar spelletjes spelen, internetten, filmpjes kijken,... gaat net zo goed op een laptop. Ik moet er geen hebben. Veeltekst typen gaat ook moeilijk op een tablet (of ik heb te dikke worstvingertjes).
  Als speelgoed snap ik ook helemaal niet zo'n ding is duur en kwetsbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor het echte tekstverwerken heb je losse toetsenborden die je er op aan kunt sluiten.

   Verwijderen
 11. Ik zou niet voor een heel kleintje van Sam.sung gaan. 10 inch werkt toch echt een stuk beter dan 7. En dan de optie met wifi, dan kun je bijna overal gratis internetten. Zeker als je een Zi.ggo abbonement hebt voor thuis. 3gkan ook, maar dan moet je je internet delen via je telefoon abbonement of er speciaal een data abbonement voor afsluiten.

  Ik ben zeer tevreden met mijn 10"sam.sung met wifi. Heb 'm nu 2 jaar en vooral op vakantie is het handig. Even kijken hoe laat de trein of de bus gaat, of een atractie open is of niet. Wat gaat het weer doen. Als e-reader is het waardeloos omdat het scherm spiegeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb er eentje en gebruik 'm bijna dagelijks. Voor kinderen vind ik het om eerlijk te zijn geen speelgoed, maar misschien zou ik daar anders over denken als ik ze zelf had.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb een ipad 2 voor de helft van de prijs van een vriendin overgenomen. Nog iets waar nog niemand het over had. De ipad is een geweldig hulpmiddel voor iemand met slechte ogen. Inzomen en zelfs voorlezen van tekst. De helderheid van het scherm is ook geweldig. Ik heb er veel baat bij gehad. de samsung ken ik niet

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb een Ipad gekocht toen mijn laptop stuk ging.
  Typen is niet heel handig en je kunt ook niet iets uitprinten, al kun je volgens mijn kinderen daar wel weer iets voor kopen. Ik heb er een stickje bijgekocht waar het kaartje van het fototoestel in past zodat ik foto's op FB kan zetten en kan doormailen.
  Verder vind ik het een heel handig ding al moest ik wel erg wennen.
  Ik vind het beslst geen kinderspeelgoed maar mijn jongste is al 14. Misschien is het anders als je kleine kinderen hebt.

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/07/09/sleutelbos

  BeantwoordenVerwijderen
 15. heb ik even geluk ,ik heb geen tablet , heb er namelijk het geld niet voor, maar ik heb dan ook geen kleine kinderen , ga niet met het openbaar vervoer naar mijn werk, heb geen agenda nodig voor mijn werk en mee op vakantie hoeft hij ook niet want ik blijf thuis en kan dus alle handige dingen die een tablet kan gewoon op mijn simpele desktop computer doen. soms is het best wel fijn om weinig geld te hebben dan hoef je je er ook niet druk over te maken waar je dat geld dan aan uitgeeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb een Ipad en heb er erg veel aan. Recepten opzoeken, Facetimen met dochter en kleinkind Down Under, Wordeud spelen met beide dochters en tussendoor chatten, blogs lezen en reageren! De PC staat in het atelier en wordt hoofdzakelijk voor het werk gebruikt. Mijn zusje heeft een Samsung van dezelfde grootte en is daar ook dik tevreden mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind het geen kinderspeelgoed maar zie dat veel kinderen er wel een hebben of van de ouders mogen gebruiken.
  De vergelijking met je eigen dochters gaat natuurlijk niet helemaal op, toen had je die dingen nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mijn kinderen hebben een tablet en wij een ipad. Zij mogen de Ipad ook gebruiken ook voor huiswerk.Overigens alleen de 2 oudste mogen erop. Zij zijn 6 en 9.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. mijn dochter van 4,zit in groep 1,daar hebben ze een kinder tablet,waar de kinderen op mogen als ze klassenhulp zijn. Leerzame spelletjes op doen.
  het is echt een beetje van deze tijd.Kinderen groeien ermee op,ook als hun eigen ouders een ipad of tablet hebben,en ze daar weleens een spelletje op doen of een filmpje mogen kijken.
  Iets wat ze doen,naast het spelen met lego,de barbies en my little pony
  gr an

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Consumentenbond is al lang niet meer de juiste maatstaf om iets te kopen.

  En internetten buiten kan in de tuin maar verder moet je wel een wifi-spot of 3G hebben.

  Ik gebruik hem heel weinig, is geen laptop vervanger, en film kijken is echt een teleurstelling wegens de matige geluidskwaliteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik ben bang dat de tablet voor kinderen een beetje als nieuwe dvdspeler wordt gezien. Kind voor tv met dvdtje is stil, kind met tablet is stil. Beide vragen dan weinig aandacht. En een kind van 9 vind ik al heel wat anders dan een kind van 3 of 6 jaar.

  Natuurlijk is er bij de tablet het excuus van ze ervan leren. Maar op school leren ze al en dan ook nog vaak met een tablet voor hun neus, vraag me af of het niet teveel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. http://www.yarvik.com/
  van dit merk . het schijnt goed te zijn. en niet duur.
  toevallig zocht gisteren ook zoiets , meer nieuwsgierig wat het kost. In de toekomst wil ik ook graag een.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik ben erg blij met mijn tablet, inmiddels de tweede

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Mijn kids hebben geen tablet of ipad of iphone (?)
  Hier spelen ze nog lekker buiten en met lego en poppen....7 en 9 jaar! Dochter heeft het er wel steeds over, maar ze spaart er maar voor, dan is ze zo rond de 12 dat ze hem wel bijmekaar gespaard heeft. Ik vind het grote onzin, op school krijgen ze voldoende computerlessen en ze beheerst word ook al goed moet ik zeggen, maar om daar nu zo'n ding voor aan te schaffen...zonde van de centen.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 25. ik zie dat dit al een oud bericht is maar ik wil toch even reageren, het tablet bij online geloof ik??? betaal je zelf! dus ik hoop dat je het niet gedaan hebt?? Gewoon overstappen kost je abo 25 euro p.m. de 1ste 2 jaar, als je de overstap maakt en een tablet wilt betaal je 40 euro dus 24x 15 euries (teveel) is zonde toch?!?!?!? Kun je het beter van je bonnen kopen.
  Anyway, plezier ermee ;) mocht je hem inmiddels hebben aangeschaft!!!

  FIJN WEEKEND :)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik blijf nog steeds bij een laptop om spelletjes mee te spelen. Een tablet trekt mij totaal niet.

  BeantwoordenVerwijderen