maandag 12 augustus 2013

Honger maakt dat eten er lekkerder uit ziet.

Volgens een Canadees onderzoek ziet eten er veel lekkerder uit als je honger hebt. Het lijkt heel logisch, als je honger hebt, moet je zo veel mogelijk eten te pakken krijgen, dus als het eten heel lekker lijkt, eet je het wel. Een slim mechanisme in het lichaam maakt een bepaald hormoon aan dat Ghreline heet, waardoor het eten er veel lekkerder uitziet. Het hormoon wordt in de maag aangemaakt als je honger hebt en tijdens het eten. Dus het oude spreekwoord "honger maakt rauwe bonen zoet" klopt helemaal!
Eens te meer reden om niet met een lege maag boodschappen te doen, want dan koop je dingen die je normaal helemaal niet zou kopen.

7 opmerkingen:

  1. Zou de ene mens meer van dat hormoon hebben,als de ander?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik weet er alles van! Ben al een aantal weken bezig met het 5/2 dieet, waarin je twee dagen per week "vast". Juist dan smaakt de droge boterham met alleen een tomaatje erg goed. Een stuk wortel is zálig en de kop koffie is hemels! Voor mij trouwens een heel goed dieet, wat vooral erg goed is voor bloeddruk en vele andere gezondheids-kwesties. Mooi om te merken dat je dan veel meer geniet van de dingen die je anders zo vanzelfsprekend achter de kiezen stopt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volgens mij is ghreline niet het enige hormoon dat daarvoor zorgt ;) Sinds ik zwanger ben kan ik niet langs plaatjes van pizza's of hamburgers lopen zonder te gaan kwijlen!! ;) Zelfs al eet ik mezelf helemaal vol voor ik naar de supermarkt ga, ik kom elke keer weer thuis met 'verkeerde' producten ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik denk dat het ook met overleven te maken hebt. Als is hele slechte tijden, bijvoorbeeld in de oorlog er weinig eten is. En wat er dan is er ook niet echt lekker uit ziet, misschien zelfs wat rot is, dat mensen door de honger dat eten toch eet, terwijl ze het in normale omstandigheden zouden weggooien. Het klinkt logisch, maar eten doe je voornamelijk met je zintuigen, als iets er beter uitziet of ruikt dan eet je het makkelijker. Of dat in die situatie je dan dingen eet, waar je normaal van gruwelt. En dat dit hormoon dan helpt om toch te eten, omdat je lichaam het nodig heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En dat is de reden waarom je beter geen crash dieet kan volgen waarschijnlijk :D

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja die oude gezegdes zijn vaak door de wetenschap "bewezen" maar onze voorouders wisten dat zo al!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.