Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 12 september 2013

Zorgtoeslag 2012 deels terugbetalen

Maandelijks ontvang ik een beetje zorgtoeslag en op de een of andere manier is het vaak net wat te veel wat ik ontvangen heb. De beschikking over 2012 is binnen. Ik had recht op 394 euro en ik moet wat terugbetalen.
Hoe veel heb ik te veel gekregen? €4,08333333333333333 etc per maand. Dat betekent dat ik over ruim een maand 49 euro terug moet storten. Het is leuk dat ik maandelijks zorgtoeslag ontvang. Het scheelt toch bijna 394 euro!
Heb jij er wel eens bij stil gestaan dat niet alleen mensen met een minimuminkomen, maar ook mensen die wat meer inkomen hebben, recht hebben op zorgtoeslag?
Hier kun je berekenen of jij ook recht hebt op zorgtoeslag.
Inmiddels is gebleken dat bovenstaande link verwijst naar een commerciële site. Dat was niet de bedoeling. Klik hier, dan kom je rechtsstreeks op de site van de belastingdienst.

8 opmerkingen:

 1. Wij kregen pas vorige week eindelijk onze beschikking. We hadden maanden geleden een brief gekregen dat ze die beschikking nog niet konden maken. We hadden niet echt een idee waarom, mogelijk omdat de WOZ waarde van ons huis naar aanleiding van ons protest lager is geworden.

  Wij moesten iets van 30 euro terugbetalen en dat werd kwijtgescholden omdat het een te laag bedrag was. Wij krijgen geen zorgtoeslag, maar onze studentenzoons wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Zuinig aan, deze site moge dan wel berekenen of je recht hebt op zorgtoeslag, het aanvragen zou ik niet bij hen doen. Het is een commerciële site die 24,50 rekent voor het aanvragen (zie veelgestelde vragen: is deze dienst gratis?).
  Trapte mijn zoon ook bijna in toen hij, in vredesnaam, dat gezeur van zijn moeder ook, effe snel huurtoeslag aan wilde vragen. Er werd hem geen DiGiD gevraagd, hij vulde alles in en aan het slot moest hij een machtiging afgeven om geld af te laten schrijven (ook handig, weten ze alles van je plus je bankrekening!). Ik was meteen klaarwakker. Watblief? Dat ging dus gelukkig effe niet door.

  Er zijn veel van dit soort bedrijfjes op internet die voor mensen toeslagen kunnen aanvragen, maar wel tegen betaling en of het klopt weet je nooit wwnat je gegevens over dat jaar kunnen nog weer veranderen en de wet-en regelgeving ook. Voor het berekenen en aanvragen van toeslagen toch maar naar de site van de Belastingdienst, lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook zoiets: Als je het telefoonnummer van de belastingtelefoon opzoekt op internet kun je ook duur betaalde nummers vinden die je doorschakelen naar de echte belastingtelefoon. Gelukkig wist ik zeker dat bellen met de belastingtelefoon gratis moest zijn en ben ik er gelukkig niet ingetrapt.
   Ankie

   Verwijderen
 3. V: Is Zorgtoeslag.nl gratis?
  A: De eenmalige kosten bedragen € 24,50.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zorgtoeslag kan heel veel schelen als je niet al te veel verdient. Ik ontving begin dit jaar nog, maar toen mij gingen samenwonen en ik die wijziging doorvoerde moesten wij ineens beide alles terugbetalen.
  Ik ben benieuwd hoe de eindafrekening word.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk op www.belastingdienst.nl/toeslagen of je recht hebt op een toeslag. Daar kan je zelf uitrekenen hoeveel dat kan zijn en dáár moet je ook zijn om de Toeslag aan te vragen.
  Mensen, wees wél een beetje zelfredzaam en laat dat soort zaken niet over aan anderen. Zo moeilijk is het echt niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze kunnen het wel erg leuk maken bij de belastingdienst.
  Collega moet 1 euro bijbetalen en heeft nu aangevraagd om dit bedrag in termijnen te kunnen afbetalen,we hebben in een deuk gelegen. Ze heeft nog geen reactie gehad.
  Gr. Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb gisteren ook een brief ontvangen met informatie over het afbetalen in termijnen.

   Verwijderen