zaterdag 23 november 2013

Donker

Wat is het al weer vroeg donker! Om vier uur 's middags is het al weer schemerig. Ook wordt het 's morgens laat licht. De komende twee maanden wordt dat ook niet anders. Eerst wordt de daglichtperiode nog wat korter en dan weer wat lichter. Over het algemeen vind ik het donker en de koude niet fijn. Somber en saai, ik houd gewoon niet van winter en zeker niet als het ook nog glad is. Het enige wat het nog wel weer leuk maakt, is het in huis gezellig maken. Met brandende kaarsjes wordt het warm en huiselijk. Kaarsen branden hoef je niet te doen om energie te besparen,  want dan kun je beter de verwarming aan doen, maar kaarsen geven een feestelijk licht.
Ik zorg altijd wel voor  veilig gebruik, zodat er geen kaarsen omvallen of de kat brand sticht. Van gezellig flakkerende lichtjes voel ik me ontspannen en relaxed. Heel simpel, maar wel effectief voor mij.

3 opmerkingen:

  1. Hier zie ik regelmatig mensen lunchwandelen. Om toch even licht te krijgen. Want men gaat in het donker naar het werk en weer terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik houd op zich erg van de winter maar vind het wel vervelend om zowel in het donker naar en van m'n werk te fietsen. Een lunchwandeling, zoals Izerina zegt, is dan wel prettig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een lunchwandeling wordt op werk flink gepromoot.
    Soms kun je in een broodjeszaak in de buurt gratis lunch krijgen op kosten van de werkgever.
    Dan moet je eerst wel een stuk wandelen maar dat is zeker geen straf als je alleen maar achter je pc zit de hele dag.

    Soms neem ik geen pauze maar dan ben ik aan het eind van de dag helemaal op.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.