Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 7 november 2013

Gratis griepprik

Mijn werkgever biedt jaarlijks een gratis griepprik aan voor alle medewerkers. Iedereen die wil, mag zich opgeven en een prik halen. Omdat ik al jaren tot de risicogroepen behoor, haalde ik vroeger altijd een prik bij de huisarts. Sinds het aanbod van de werkgever, nu zo'n 5 jaar geleden, ga ik altijd beneden in de hal een prik halen. Ik krijg ook altijd een oproep van de huisarts, die bel ik keurig af en meldt dat ik de prik via de werkgever ontvang. Dan kunnen ze bij de huisarts er met het aantal vaccins rekening mee houden. Dit jaar is de oproep tussen wal en schip geraakt. Ik ging net te vroeg weg bij de ene huisarts en meldde me misschien net te laat bij de andere huisarts. Geen oproep ontvangen, maar dat is niet erg, als ik die op mijn werk gemist had, had ik alsnog een afspraak bij de huisarts gemaakt.
Afgelopen dinsdag kreeg ik de prik. En of het nu daardoor komt of ergens anders van, ik ben doodmoe. Dochters wilden gisteravond naar de film, maar ook omdat ik op maandagavond èn dinsdagavond al de hele avond buitenshuis was, leek mij het geen goed idee om ook nog een derde avond op stap te gaan.
Wel heel gezellig, met beide dochters naar de film! Dat is lang geleden.
Een ander keertje dan maar!
Het was goed dat ik niet ging. Ik lag om 9 uur gisteravond in bed, volkomen òp!
En vandaag? Ik ben net opgestaan, en ik weet het eigenlijk nog niet of het nu echt beter is.

Update ca. 9.00 uur: het lijkt wel weer wat overgewaaid. Ik ben naar mijn werk gefietst, dus er wordt gewoon gewerkt hier.

20 opmerkingen:

 1. Ik was blij dat de griepprik afgelopen vrijdag gegeven werd op mijn werk. Het kon ook maandag, maar vrijdag leek me veel beter.
  Ik kreeg voor het eerst een oproep van de huisarts en ik dacht al, dat ik het zelf moest betalen. Wel vreemd van de zorgzame overheid.
  Ook kreeg ik een oproep onderzoek baarmoederhalskanker. Dat ga ik a.s. Woensdag doen,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet zo vreemd, 60+ ers krijgen standaard een oproep. En verder mensen met een chronische ziekte als astma en diabetes. De ziekenkosten als gevolg van de complicaties van deze mensen zijn veel hoger dan de kosten van een prik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alleen is de werkzaamheid van de griepvaccinatie nooit wetenschappelijk aangetoond voor ouderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het klopt dat het niet zo veel zin heeft om ouderen die weinig buitenshuis actief zijn te vaccineren. Die hebben veel minder kans om een besmetting op te lopen. Ik hoor (nog?) niet bij deze categorie.

   Verwijderen
  2. Daar heb je gelijk in, maar daarbij werkt het immuunsysteem anders bij ouderen en heeft het niet veel nut.
   Het was niet mijn bedoeling om je een nare opmerking te maken over je leeftijd ;-)

   Verwijderen
  3. Hi, hi, zo had ik het ook niet opgevat. Ik ben dagelijks op mijn werk in contact met veel verschillende mensen, dus de kans op besmetting en het doorgeven van een besmetting is bij mij vrij groot. Het zou jammer zijn dat mijn immuunsysteem minder effectief is. Dan kunnen oudere werknemers misschien beter toch niet tot 67 jaar of langer blijven werken.

   Verwijderen
  4. Ik ben het met Yelena eens. Tig jaren geleden een griepprik gekregen. Risicogroep. Nog nooit zoveel gekwakkeld. En als je de vulstoffen eens goed bestudeerd. Sorry Zuinigaan, voor geen miljoen euro laat ik me met zoveel vergif volspuiten. En vlgs. Coutinho en het RIVM nutteloos en zelfs gevaarlijk. Maar het gaf zo'n onrust als ze met de vaccinaties stopten. Ja de huisarts heeft ook graag 12,50 euro per vaccinatie in zijn beurs.

   Verwijderen
  5. Ik weet niet waar je het vandaan haalt dat de griepprik volgens het RIVM nutteloos en zelfs gevaarlijk is. Volgens de gezondheidsraad is de vaccinatie veilig en (beperkt) effectief: http://gr.nl/nl/nieuws/debat-over-griepvaccinatie .
   Dus doe niet of je de grote deskundige bent vindt dat de medici die zich met vaccinatie bezig houden zakkenvullers zijn.
   Lea

   Verwijderen
 4. Ik heb 'm ook dinsdag gehad. Met name ook omdat ik op mijn werk niet anderen zou willen besmetten, als ik het kan voorkomen. Ik heb nergens last van. Maar ja, sommige mensen reageren er anders op dan anderen. Succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je denkt dat je bijwerkingen ervaart van de griepprik of van andere vaccins en geneesmiddelen, kan je dat melden bij Lareb, Nederlands Bijwerkingen Centrum.
  Als meer mensen dat zouden doen, worden we uiteindelijk hopelijk ook beter geinformeerd over de mogelijke bijwerkingen van inentingen, want vragen en klachten hieromtrent worden doorgaans maar wat weggewuifd (is mijn ervaring).
  Ankie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ontving de prik 2 weken geleden en heb nergens last van gehad. Viel dus weer mee!
  Ik kan een prik via mijn werk krijgen, maar ik ga er eigenlijk altijd bij de huisarts om waar ik ook een oproep van krijg. Sinds ik de griepprik krijg heb ik nooit meer griep gehad en daarvoor was ik echt ieder jaar de pineut.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hoor van meer mensen,die zich een dag beroerd voelden na de griepprik

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Snap het nut nooit van die griepprik, het is nooit aangetoond dat het werkt, biedt alleen bescherming tegen griepvarianten uit het verleden en nooit de griepvariant van het nieuwe jaar. Waarom zou je jezelf volspuiten met troep?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eens. Ik geloof daar ook niet in. Ik ben nooit geprikt en heb nog nooit echt griep gehad. Wel vaak gehoord van ingeënte mensen die maandenlang tegen griep aanhangen die niet doorzet. Dát lijkt me pas irritant.

   Verwijderen
 9. Onze huisarts stuurde nooit oproepen voor de griepprik. Hij was kritisch. Nu hebben we een nieuwe huisarts en we kregen een oproep. Maar mijn man en ik gaan ons niet inenten tegen griep. Hebben we nog nooit gedaan. En je weet nooit of het werkt of niet.
  Geartsje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben 58 heb hem ook 7 dagen geleden gehad .
  Eerst niets ervan gevoeld en 3 dagen erna zere spieren.
  Ik had voor ik de de prik kreeg net de griep gehad

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Veel mensen verwarren een verkoudheid met de echte griep, dus influenza. De griepprik is een vaccinatie tegen influenza. Als er een influenza epidemie uitbreekt is er grote kans dat het, zoals Zakelijke Bezuiniger ook al opmerkte, een ander type virus is dan waarvoor je bent ingeënt. Kortom, ondanks dat ik tot de doelgroep behoor (64jaar) laten mijn man en ik ons niet inenten. Wij zijn beide, gelukkig, nog goed gezond. Mijn man vliegt nog de hele wereld over dus komt genoeg in contact met anderen, en ik weer via hem, maar we zijn beiden gelukkig behalve een verkoudheid af en toe, nooit ziek. ( afkloppen), Leontine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. IK heb de griepprik vorige week ook gehad. Ik was verkouden, hoestte, snotterde, enfin je kent het wel, zo'n vervelende verkoudheid. Ik belde s'morgens de huisarts en vroeg of ik met mijn verkoudheid die griepprik wel kon krijgen? De huisarts vroeg of ik koorts had? Ik antwoordde dat dat niet het geval was. Dan kon ik de griepprik krijgen, zei de huisarts.
  Nu komt het: ik ben me na die griepprik dubbel zo verkouden gaan voelen, en ook erg moe! Ik ben nu al bijna 2 weken aan het kwakkelen!
  Dus voortaan neem ik geen griepprik meer als ik een verkoudheid heb opgelopen!
  Groet, TIneke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik haal geen griepprik. Ik heb ieder jaar dat ik de griepprik gehaald heb meerder keren griep gehad, met als toetje minstens één longontsteking. Ieder jaar dat ik geen griepprik heb gehaald ben ik niet ziek geweest. Ik heb vijf keer wel de griepprik gehaald en twintig keer niet..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo Lea Gerrie heeft gelijk het is op het nieuws geweest dat de griep prik niet helpt tegen de griep en en dat het voor de onrust beter
  was om gewoon inteenten en dat is onderzocht door de RIVM
  Groetjes Esmiralda

  BeantwoordenVerwijderen