Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 6 november 2013

Heerlijk warm!!

Elk jaar weer in de herfst en winter ben ik verbaasd over de warmte die een enkel kledingstuk kan geven. Kom ik rillend onder de douche vandaan, dan is een enkel hemd al genoeg voor wat meer comfort. Nog een trui. een broek en niet te vergeten sokken er bij en ik kan er weer helemaal tegen! Fantastisch dat ik me dan weer helemaal behaaglijk voel! En dit geldt ook voor een warm dekbed. Zonder is het hartstikke koud, op mijn slaapkamer is het in de winter vaak 10 graden. En dan trek ik een heerlijk warm dekbed over me heen en dan ......... mmmmm, lekker warm en dan kan het dromen beginnen. Kleding en een lekker warm bed zijn toch wel echt onontbeerlijk als het weer kouder wordt!
Zo simpel en toch heel doeltreffend!
Mode? Is dat echt belangrijk? Niet om warm te blijven. Als het maar kleren zijn waar je je goed in voelt.
En of het nu een gloednieuw dekbed is, of al wat ouder. Als het maar behaaglijk en droog is!

11 opmerkingen:

 1. Ook het verschil tussen geen handschoenen aan en wel handschoenen dragen is met dit weer heel duidelijk. Ook al zijn het maar dunne fleece-handschoentjes, het scheelt een stuk!
  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moest gisteren in de stromende regen postbezorgen, zulke steenkoude handen.. En ik ben al aan de slanke kant. Toen ik thuiskwam ben ik onder een warme douche gaan staan en daarna moest echt de verwarming aan.

   Verwijderen
 2. Ik ben elk jaar weer verbaasd hoe moeilijk het is om mezelf warm te krijgen en te houden en ik heb goed warme kleding waarbij het toch wel makkelijk zou moeten lukken.
  Ik zit nu alweer elke avond met een dik vest over mijn laagjeskleding (hemd, pul, trui) en dan nog een dikke deken over me heen op de bank. De verwarming staat 's avonds op 19.5 of 20 graden.
  Op de dag lukt het wel, maar elke avond vind ik het weer lastig. Heb ondertussen echt een hekel aan de kou. Geef mij maar het warme jaargetijde.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij mij is het heel belangrijk dat er geen blote stukjes zijn. Dus vaak een panty onder broek zodat het stuk boven sokken ook bedekt is. Als ik een trui of t-shirt aanheb waarvan de mouwen net niet ruim over de polsen vallen gebruik ik polswarmers (zelf gemaakt van fleecestof). Dunne fleecehandschoenen bevallen mij het beste. Thermo etc handschoenen zijn zo dik dat het me moeite kost mijn handen te bewegen en worden daardoor toch koud en stijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dan gaat er hier van te voren nog een warme kruik in bed. Helemaal behaaglijk in een koude slaapkamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, een lekker warm bed is echt heerlijk! Ik kwam er vannacht achter dat het toch wel tijd word om mijn zomerdekbed nu te wisselen met het herfst/winter- deel. Het was wat frisjes en daardoor toch niet zo lekker door kunnen geslapen. Straks maar even wisselen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. omdat ik mijn bed zo koud vond, heb ik bij de kringloop voor 3 euro een zuiver wollen deken gekocht, gewassen, en die ligt nu op mijn matras, onder de onderlakens. mijn bed warmt veel sneller op als ik er eenmaal in lig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @marijke, ik heb ook zo'n ouderwets wollen deken op de matras liggen en de lakens voelen veel aangenamer en warmer aan.

   Verwijderen
 7. Had nog een schapenvacht liggen uit Texel waar ik niet meer op zat. Nu lig ik er op en het is heerlijk warm.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb van 2 thermoleggings een deel van de pijpen alfgeknipt en ik draag ze nu over mijn onderbroek als een soort directoir. Een soort fietsbroeje. Heerlijk warm. Ik draag ze als ik een thermolegging te benauwd vind, maar wel wat extra warmte van onderen kan gebruiken. De stukjes die over zijn hergebruik ik weer voor reparatiesklusjes etc

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een flanellen laken is ook heerlijk, ook één als bovenlaken en dan je dekbed. En wat op je hoofd zetten, er vliegt veel warmte weg via je hoofd. Mijn man bemerkte dat heel sterk na zijn chemo en operatie, toen was hij erg kouwelijk maar zodra hij een pet of muts opzette ( ook in huis), had hij het minder koud. Nu gaat het beter maar buiten hebben we allebei altijd wat op het hoofd.

  BeantwoordenVerwijderen