Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 21 november 2013

Posters tegen gaswinning in Groningen

Gisterochtend hingen op alle gemeentehuizen posters tegen de gaswinning in Groningen. Op de posters van de actiegroep Loeske staat o.a. we willen hem! Met een afbeelding van een munt met de koning er op!
Volgens de minister is waardevermindering van woningen nog steeds niet bewezen en inmiddels staat een woning in 't Zand op instorten vanwege de aardbevingen.
De huurwoning van oudste dochter in een oostelijke wijk van de stad Groningen vertoont duidelijke scheuren in de buitenmuur. Typisch scheuren veroorzaakt door bevingen, want de scheuren lopen dwars door de bakstenen. Gelukkig heb ik zelf nog geen schade geconstateerd, maar ik zou het heel terecht vinden als mensen die wel gedupeerd zijn, ruimhartig gecompenseerd werden.

Weet je hoeveel de Nederlandse staat verdiend heeft aan het aardgas?

Sinds 1960 ruim 221 miljard euro!
Alleen al in het jaar 2009 ontving het Rijk 10 miljard euro.
Allemaal uit "onze" Groningse bodem. Lees ook hier.

Met name huizen ten Noorden van de lijn Groningen - Winschoten hebben veel schade, zeker sinds recente aardbevingen in 2012 en 2013.
Je kunt hier kijken naar de meest recente aardbevingen in Noord-Oost Groningen:
Afgelopen maandag in Loppersum
Vorige week in Stedum en Garrelsweer
De week daarvoor in Tjuchum en Annen (dat is in Noord Drenthe)
Eind oktober in Siddeburen en Woltersum
Begin oktober in Garsthuizen, Wirdum (3x), Lageland, Harkstede en Borgsweer
En dat gaat maar door ..........

5 opmerkingen:

 1. Het lijkt nergens op hoe er om gegaan wordt met de schade door gaswinning. Het is iig een duidelijke aanwijzing over hoe er waarschijnlijk omgegaan wordt met schade in gebieden waar mogelijk schaliegas gewonnen gaat worden.
  Dan niet alleen schade aan de huizen, maar ook nog van de bodem en het grondwater.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. NAM betekent toch Niet Aan Mij, aan wie het wel ligt of wie er voor schade op moet draaien is niet NAM
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hierbij een geruststelling voor de mensen in 't Zand (Noord-Holland), de scheuren in muren zijn geconstateerd in 't Zandt (Groningen).

  Geintje.


  Ik vind het heel naar voor de mensen die getroffen zijn door de bevingen. En ik ben van mening dat zij hier voor gecompenseerd moeten worden. De kosten voor compensatie zijn een schijntje vergeleken bij de aardgasbaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hierbij een geruststelling voor de mensen in 't Zand (Noord-Holland), de scheuren in muren zijn geconstateerd in 't Zandt (Groningen).

  Geintje.


  Ik vind het heel naar voor de mensen die getroffen zijn door de bevingen. En ik ben van mening dat zij hier voor gecompenseerd moeten worden. De kosten voor compensatie zijn een schijntje vergeleken bij de aardgasbaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook ooit in één van de door jou genoemde dorpen gewoond en 1x een beving meegemaakt. Gelukkig niet ernstig en zonder schade, maar ik zou er niet lekker wonen. En vind het ook schandalig hoe geprobeerd wordt onder schadevergoedingen uit te komen.

  BeantwoordenVerwijderen