Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 11 november 2013

Veel boodschappen in week 45

Sinds dochter niet meer hier woont, en dat is vanaf augustus, het ik mijn weekbudget voor de boodschappen helemaal niet opnieuw vastgesteld. Ik rekende tot dan toe steeds ongeveer 40 euro max. voor de boodschappen en geef nu wat minder uit. Dochters en hun partners komen nog steeds regelmatig gezellig bij mij eten, dus dat speelt wel wat mee bij het vaststellen van een boodschappen budget. Als ik eters heb, dan kook ik uitgebreider, een beetje feestelijker. Het is toch ook feestelijk als een uitwonend kind gezellig langs komt?
Wat gaf ik in de afgelopen week uit? Bijna 40 euro, dat is best veel voor iemand die alleen woont en dan was ik afgelopen maandag ook nog uit eten en had ik op dinsdag een kookworkshop. Dus ik heb 5x thuis gegeten. Ik had wel 1x 2 eters en 1x 1 eter.
Wat extra geld kostte: kaas, jam voor de voorraad, Sintmaarten snoep, gehakt en wijn. Ik wilde mijzelf in de komende tijd lekker trakteren op een glas wijn bij de warme maaltijd. En die grote flessen, dat schiet niet op. De kinderen drinken nauwelijks wijn, dus als de kinderen komen eten, dan maak ik evenmin een grote fles wijn open. Kleintjes dus.
Dat gehakt had ik niet hoeven kopen, ik eet weinig vlees en ik blijk nog een flinke voorraad in de diepvries te hebben. Verder kocht ik nog een pot tandoori saus, officieel voor bij de kip, maar ook heel lekker bij de tofu of bij kikkererwten. Die soort saus vind ik heel erg lekker. Deze keer 79 cent goedkoper dan anders, dus ben ik gezwicht.

Week 45 van  1 - 11 november '13
*=aanbieding, @=afgeprijsd WAAR PRIJS
FRUIT    
bananen, 7 grote* AH 0,99
kaki fruit *, 2x AH 1,67
ONTBIJT EN LUNCH    
jam, 4 potten* AH 3,96
melk, 2 liter AH 1,18
kaas, belegen AH 4,33
eieren, 6 stuks AH 1,09
sandwichspread AH 1,29
brood* AH 1,69
10 krentenbollen AH 1,69
WARME MAALTIJD    
Chinese kool* AH 0,75
knoflook, vers, 1 bol AH 0,38
gember, stukje los  AH 0,35
sambal AH 1,15
light mayonaise* AH 0,99
tandoori saus* AH 0,99
salami AH 2,05
diepvries visschnitzel, 4 stuks * AH 1,29
rundergehakt, 2x 500 gram* AH 5,00
wijn, 3x 0,25 l rood* AH 2,97
bio fruityoghurt* 2x1 liter AH 1,98
KAT    
groot blik AH 0,42
3 kleine blikjes * AH 0,99
LEKKERS    
sint maarten snoep* AH 2,23
TOTAAL week 45   39,43

Leuke aanbiedingen deze week:
AH broccoli  of spruitjes 99 cent per kg
peren of mandarijnen 1,29 per kg
vegetarische burgers 1,49 per schaal
kaas, Old Amsterdam 99 cent per ons
Bij de C1000 hebben ze euroweken. Interessant voor mij: 2 netten uien 1 euro. Misschien is er nog wel meer leuks, maar je moet er bij de C1000 altijd rekening mee houden dat producten al weer uitverkocht zijn. Officieel kan je geloof ik een reclamebon krijgen, maar er is geen servicebalie en hoe je dan een bon krijgt om de aanbieding later te halen is mij niet duidelijk.

11 opmerkingen:

 1. Bij onze plus vraag je deze gewoon aan de kassa (ook geen servicekassa).
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien gewoon even bij de kassa vragen? Ik zag het laatst ook op internet staan, misschien kun je op de site vinden waar je die moet halen als er geen servicebalie is?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi lijstje! Wat ik me wel afvraag is in hoeverre al die produkten uit potten en blikken (nu de mayonaise en de tandoorisaus en sandwichspread, ook vaak vis in blik etc) goed zijn voor iemand met diabetis en obesitas. Niet ivm suiker ofzo maar meer ivm alle toevoegingen. Dit is niet bedoeld als kritiek maar ik heb het me al vaker afgevraagd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mensen worden heel erg bang gemaakt voor alle toevoegingen. Het vet in de light mayonaise en sandwichspread valt reuze mee. Het hangt er van af hoeveel je er van eet. Een boterhambeleg 20+ kaas bevat meer caloriën als een boterhambeleg sandwichspread. Die enkele keer dat ik tandoorisaus eet, lijkt me dat geen probleem. Ik heb geen idee hoeveel vet daarin zit overigens. De diëtisten die ik geraadpleegd heb, hebben het nooit over toevoegingen en dat dit fout voor mij zou zijn, gehad.

   Verwijderen
 4. Mandarijnen bij c1000 voor €1 kilo. Is goedkoper dan bij AH. Ik kocht zaterdag drie netten. Een bon vraag je bij c1000 bij de kassa. Veel sneller nog dan bij AH. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prima om jezelf te verwennen, dat mag ook wel eens.
  Als je regelmatig een wijn neemt is een literfles toch wel voordeliger. Het is niet zo dat die in een keer op moet. Ook een pak met een schenktuitje is voordeliger dan kleine flesjes en de inhoud blijft na opening wel vier tot zes weken goed. Dat heb ik ooit getest. Het is maar dat je het weet.
  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik drink zo nu en dan wijn, niet regelmatig. Als ik een liter koop is dat veel te veel. Ik vraag me ook echt af wat de smaak is van wijn die 4 tot 6 weken open heeft gestaan.

   Verwijderen
 6. Wat ik me dan weer afvraag: waarom koop je dan niet gelijk 5 potten van die tandoori saus want dat spul blijft jaren goed. (ook als de tht datum allang voor bij is.) Net nog een pot met een tht van maart 2012 gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo veel hoef ik niet. Ik heb niet zo veel opslagruimte en die saus is voor een enkel keertje. Er komt wel weer een aanbieding.

   Verwijderen
 7. nooit geweten van die reclamecheque C1000, dank voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar sluit ik me bij aan! Ik ga nu regelmatig niet omdat ik denk dat het toch al wel uitverkocht zal zijn en het is net even te ver (heuvel op) fietsen om daar nog zin in te hebben als het voor niets kan blijken te zijn.

   Groetjes Lily

   Verwijderen