Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 10 november 2013

Inloggen bij de zorgverzekeraar

Op de site van de zorgverzekering kan ik tegenwoordig naar Mijn "naam zorgverzekering". Ik kan nagaan voor hoeveel geld ik aan zorg verbruikt heb, ik heb kennis genomen van de hoogte van de premie in 2014 en als het goed is, kan ik ook declaraties digitaal indienen.
Wat kan ik allemaal?
Volgens de site kan ik er de volgende zaken regelen:
 • Uw zorgverzekering bekijken en wijzigen
 • De stand van uw eigen risico bekijken
 • Uw eventuele vrijwillig eigen risico wijzigen
 • Uw zorgverbruik bekijken. U ziet ook de nota's die door zorgverleners rechtstreeks bij ons zijn ingediend
 • Zien welke nota's u zelf heeft ingediend en of deze door ons behandeld zijn
 • Uw contact- of betaalgegevens wijzigen
 • Uw voorkeuren voor digitale post aangeven
 • Een baby of ander gezinslid bijschrijven

Het leek mij heel handig. Nou is het zo, dat ik rekeningen zou moeten kunnen indienen, maar in de praktijk wil dat indienen van declaraties voor geen meter.
Ik heb het gisteren voor de zoveelste keer in de afgelopen week geprobeerd. Ik wilde de rekening van de tandarts en van de pedicure indienen. Er is steeds wat op die site. Soms kan ik helemaal niet inloggen, of ik kan geen declaraties indienen.
Misschien moet ik het doordeweeks overdag proberen en niet op avond en niet in het weekend?
Of misschien toch maar weer met de post?

6 opmerkingen:

 1. Ik vind die declaraties indienen ook meer gedoe als je het online doet.
  Eerst was het op de post en klaar.
  Nu is het inscannen, van naam voorzien zodat ik de verschillende scans uit elkaar kan houden. Uploaden, allerlei dingen invullen. En dan moet ik de orginele nota's ook nog vijf (?) jaar bewaren.
  Ik vind het maar gedoe. Voordeel is wel dat ik mijn geld sneller terug heb. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn bij CZ en ik moet zeggen, het werkt perfect. Een week na het indienen van de declaratie staat het geld op de rekening.

  Groetjes,
  Lianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb m'n zorgverzekering via turien en co msar kan de laatdte 2maand ook al niet inloggen. Ga nu opzoek naar een andere verzekering die de medicstie van de kids verhoed. Dit is echt waardeloos. Gr. Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij zitten bij Zilveren Kruis Achmea. Voorheen dienden wij de declaraties ook per post in, totdat we er achter kwamen dat dat ook online kon. Geen postzegel meer nodig (was nog een postbusnummer). Ik moet zeggen dat het heel eenvoudig en snel werkt; de afhandeling van de declaraties gaat ook sneller. Bovendien goed inzicht in besteding ziektekosten. Kortom, wij zijn er erg tevreden mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben bij dezelfde club, maar kennelijk heb ik pech met indienen, steeds op het verkeerde moment, als er net weer een storing is. Het is trouwens vandaag wel gelukt.

   Verwijderen