Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

donderdag 28 november 2013

Zuinigaan ging voor bijna gratis ........................

maar koos het verkeerde. Tot 2 keer toe ook nog wel.

Gisteren ging ik op pad om gratis toiletpapier te kopen. Helemaal gratis? Ja je mag gratis proberen (KLIK). Helaas lette ik niet goed op en koos nèt de verkeerde soort, namelijk de groene verpakking. Toen ik thuis was, ontdekte ik dat ik een andere verpakking moest hebben. Ruilen vind ik in dit geval véél te ver gaan, dus ik ging naar de winkel voor nog een pak en dan wèl het goede.
Ondertussen had ik honger gekregen. Zo kwam het dat ik me liet verleiden tot het kopen van 2 flesjes bak & braad met een gratis pak beefburgers ter waarde van 3 euro. Volgens de reclame kosten de flesjes samen €3,32. Alleen ..... er stonden 2 soorten flesjes en natuurlijk neem ik de duurste mee, want ik dacht dat ze gelijk in prijs waren. Die die dure kostten samen €4,38.
Conclusie: beter opletten en niet met lege maag boodschappen gaan doen.

Is het erg? Welnee! Ik kan er wel om lachen en ik ga morgen of misschien wel vandaag lekker van een smakelijke beefburger genieten.

5 opmerkingen:

 1. Bedankt voor de tip, ik heb me direct aangemeld. Nu hopen dat ik wel de goede meeneem...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tip! Ga er straks even om. En ook bedankt voor de waarschuwing; ik zal goed opletten dat ik wel de goede koop.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeps, maar wel grappig!
  Boodschappen doen met een lege maag is echt geen goed idee, gegarandeerd koop ik veel te veel eten...

  Groet
  Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die aanbieding is er momenteel in verschillende supers merkte ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja dat soort dingen overkomt mij ook regelmatig!

  BeantwoordenVerwijderen