Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 1 januari 2014

Gasverbruik is laag tot nu toe!

Ik heb mijn energieverbruik van de laatste weken weer eens even bijgewerkt. Je kunt daarvoor op het tabblad energieverbruik kijken. Het gaat goed! De afgelopen week was ik thuis, want ik had vakantie. Natuurlijk loopt het energieverbruik dan wel op, dat is ook heel logisch.
Maar als ik de meterstanden na week 52 in 2012 aftrek van de standen in 2013, houd ik het verbruik van 2013 over en dat is prima!
Namelijk 641 gas en 1214 stroom.
Ik ga nu nog niet overstappen, maar ik heb al wel eens even vergeleken en gekeken welke leverancier nu de beste voorwaarden zou hebben. In ieder geval niet mijn huidige leverancier! Ze geven nu 5 euro overstapkorting in plaats van de €275  die mij in het vooruitzicht is gesteld aan het einde van het jaarcontract. Dat is nogal een verschil! Afgezet tegen mijn zuinige verbruik is de overstapbonus ook enorm hoog. De hoogste overstapbonus die ik op dit moment kan vinden, is 100 euro. Dat is wel eens beter geweest!
Binnenkort ga ik weer overstappen en kiezen wat mij op dat moment het beste past.
Dit zijn de gegevens van mijn huidige contract:
Datum aanmelding 18-02-2013
Start leveringsperiode 01-04-2013
Einddatum contract 31-03-2014

Ik moet een maand van tevoren opzeggen.

15 opmerkingen:

 1. Netjes! Wat goed zeg.
  En leuk dat je al weer kan shoppen voor een nieuw contract, het is even speuren maar het bied ook potentie op een goed aanbod!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb zojuist even bij ons de meterstanden opgenomen. Gas is hier ook netjes. Vanaf 21 maart 2013 tot en met vandaag 640. Elektra 1956 tot op heden. Ik heb uitgerekend dat ik boven mijn gebruik van vorig jaar uit ga komen met elektra. Met gas verwacht ik dat eerlijk gezegd niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er goed uit! Daar ben ik nog erg jaloers op, op die cijfers!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik zit ook nog laag, maar de winter kan nog komen en dan gaat het hard. zit nu op 772 van af maart 10 maanden vorigjaar om deze tijd op 980 aan verbruik

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ons gasverbruik ligt momenteel ook nog lager of het verbruik gedurende dezelfde periode vorig jaar. Ons elektriciteitsverbruik is ongeveer het dubbel van 'zuinigaan'. Het is me echt een raadsel hoe jullie aan zo'n laag verbruik komen. We hebben bijna overal ledlampen (nog een paar spaarlampen), laten niet onnodig lichten branden, hebben energiezuinige toestellen. Ik bak wel wekelijks ons brood en per bakbeurt (8 broden in één oven) verbruikt de oven ongeveer 3 kwh. Indien ik ons brood niet zelf meer zou bakken, zou ons verbruik dus met 3 kwh per week kunnen dalen maar dan nog blijft ons verbruik een pak hoger of dat van blogster....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vraag mij, net als anoniem van 00.33 af hoe zuinigaan zó zuinig is met stroomverbruik. Knap hoor! Wij zitten hier in de donkere maanden echt op 49 zelfs! In de zomer is het minder, maar ook dan zitten we een stuk hoger dan onze blogster. Ook hier LED en spaarlampen. Was draai ik 3 maal per week, wel vaatwasser die ook 4 maal draait. Er wonen hier 3 personen die wel redelijk veel gebruik maken van laptops en er word ook wel best veel t.v. gekeken (ik schat zo 6 uur p.d in totaal) Maar mooi om te lezen, wij kijken er nog eens extra ernstig naar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan best zeker als je alleen woont, als ik alles door het aantal bewoners deel zitten wij veel lager :)

   Verwijderen
 7. Je bent goed bezig! Mijn bedrag gaat als het goed is ook flink omlaag, omdat ik me als nieuwe klant aan heb kunnen melden. Dat scheelde weer op de tarieven. Ik heb de bevestiging nog niet in huis, dus dat is allemaal nog even afwachten. Daarnaast blijf ik natuurlijk wel de standen goed bijhouden, want moeten bijbetalen is niet fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij zijn laatst overgestapt naar E.ssent via de M.edia Markt. Kregen we 175,- korting op onze aankoop. Dat is misschien op het ogenblik de beste deal. Maar je moet wel net wat nodig hebben uit die winkel natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Verleden jaar om deze tijd was het een stuk kouder en lag er sneeuw. Dat kan allemaal nog komen, dus reken ik me nog niet rijk. Wel zet ik de kachel bewust nu wat minder hoog. Kan makkelijk met deze temperaturen. De beste wensen voor het nieuwe jaar nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoogste overstapbonus 100,- euro?? Dat is idd wel eens anders geweest (375,- euro, 292,- euro, e.d.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zag je verbruik maandelijks ook best hoog? Bruto en netto verbruik ?

   Bonussen zijn in winter mager even wachten trekt wel aan maar bonus is niet alles bepaald bij ons.

   Verwijderen
  2. Wat bedoel je met bruto en netto verbruik? Het lijkt mij dat mijn maandelijks gebruik niet heel hoog is. Ik gebruik gemiddeld op ca 53,5 m3 gas per maand en 101 kWh stroom.

   Verwijderen
  3. Oh dat was reactie op lekker leven met lagere lasten, daar kun je niet reageren.

   Nee, klopt jouw verbruik is zeer zuinig, daar heb ik niets op aan te merken :)

   Verwijderen
 11. Let niet enkel op bonus wat vaak is de goedkoopste die met een mindere bonus :)

  BeantwoordenVerwijderen