Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 10 januari 2014

Wie wat bewaart .............. die heeft wat!

Vorige winter kocht ik een aantal keren potjes met narcisjes. Heel leuk die helder gele bolletjes. Ik zou ze planten in mijn achtertuin, maar het bleef er bij. Ze stonden nog steeds in een teiltje op mijn terras, onder de tuintafel.
Ik moet zeggen, het leek de bollen absoluut niet te deren dat ze niet in de Groninger klei geplant waren, want ze gingen gewoon weer bloeien!
Dus heb ik de potjes weer naar binnen gehaald en daar staan ze dan, de bolletjes van een jaar geleden!
Er staan nog meer bolletjes in dat teiltje. Als deze uitgebloeid zijn, dan haal ik "nieuwe" naar binnen. 
Kost niets!

7 opmerkingen:

 1. Om vrolijk van te worden! Zelf nu blauwe druifjes op de tafel staan, alleen komen ze nog niet uit. Fijn dat de narcissen het weer zo goed doen na een jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt! Ik herinner me nu,dat er ergens in mijn schuur ook zoiets moet staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 'k Heb weer nieuwe gekocht, die van vorig jaar staan in de postzegel (bijna te bloeien ;) )
  Jouw methode is goedkoper, 'k denk dat 'k die volgend jaar ook maar 's ga toepassen, geniet ervan!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! Ik zet ze altijd in de tuin en dan verdwijnen ze eigenlijk. Misschien ga ik het ook eens zo proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk, van die vrolijke bloempjes. Maar wat doe je als ze uitgebloeid zijn (maar het groen nog niet afgestorven is ? E het vries buiten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als de plant uitgebloeid is, geef ik de bolletjes regelmatig water en zo nu en dan plantenvoeding. Het groen sterft langzamerhand af. Na de bloei zet ik de plantjes boven op de slaapkamer. Als het niet meer vriest zet ik de bolletjes buiten. Meestal geef ik ze een plekje in de tuin, maar dat was er afgelopen jaar niet van gekomen. Dit komt omdat mijn tuin al heel vol is en er nauwelijks plek is voor bolletjes. De bolletjes bloeien in de tuin nog een paar jaren en gaan er dan meestal zo op achteruit dat ze niet meer bloeien.

   Verwijderen