Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 28 februari 2014

2,5 miljoen gewonnen!

Krijg ik gisteravond laat een Engelstalig SMS-je dat ik twee-en-een-half miljoen Engelse Pond, dat is ruim 3 miljoen euro, gewonnen heb!

Zomaar!
Gewonnen bij de Free Lotto, ik moet maar even mailen en dan kan ik mijn prijs opeisen!
No way!
Hoe komen ze in vredesnaam aan mijn mobiele nummer?
Dit nummer is alleen bekend bij familie en goede vrienden, huisarts en verder NIET.
Ik geef mijn mobiele nummer vrijwel nooit af, alleen in bijzondere gevallen.

Zouden er mensen zijn die er in trappen en denken dat ze echt een prijs gewonnen hebben?
Het lijkt me toch van niet, maar waarom sturen ze dan zulke SMS-jes? Denken ze misschien dat ik een smartphone heb (helaas pindakaas, die heb ik niet) en dat ze mij via internet op allerlei duistere manieren kunnen benadelen?

PS: op 1 maart heb ik nogmaals zo'n zelfde SMS ontvangen.
Om mij er aan te herinneren dat ik nog niet gereageerd had?

17 opmerkingen:

 1. Zouden ze soms gewoon maar een cijfercombinatie proberen in de hoop op reaktie?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk inderdaad dat ze gewoon alle cijfercombinaties proberen. Ik weet zelf bijvoorbeeld ook zeker dat jouw mobiele telefoonnummer zich ergens tussen de 06 00000001 en 06 99999999 bevindt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt! Ergens daartussen! Ik weet mijn eigen nummer niet uit mijn hoofd, maar het kan niet anders dan dat het daar tussen ligt.

   Verwijderen
 3. Als je je meld dan ben je de klos (via jouw nr. over de hele wereld bellen of zoiets)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op mijn prepaid zonder internet? Dat hadden ze gedacht!

   Verwijderen
 4. Ik heb ook al 2 keer zo'n smsje gekregen. Meteen verwijderd uiteraard!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Rare mailtjes zijn dat inderdaad. Maar vooral: hoe komen ze aan je nummer. Dat vind ik vooral raar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is gewoon random een computer een nr laten uitzoeken of alles tussen 06 00000001 en 06 99999999 een sms sturen.

   Verwijderen
 6. Grappig, ik kreeg een paar weken terug ook zo'n sms. Ik denk ook dat ze er van uit gaan dat je een smartphone hebt want er leek een link in te staan. Nu, ik heb geen smartphone en ik heb het bericht ook gelijk verwijderd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kreeg een mail dat ik 14 miljoen uit een erfenis zou krijgen van een onbekende oom. Meteen verwijdert natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. er is ook een helemooie film gemaakt over een oudere man die zijn hoofdprijs gaat ophalen. "Nebraska" draait nu in de filmhuizen. Is echt een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik gooi dat soort sms-jes en mailtjes gelijk weg. Ik zeg het ook altijd tegen mijn oudste om die dingen niet te geloven en te verwijderen. Mocht ze er toch een keer intrappen .... wij bellen pre-paid.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heee, dan moeten we het bedrag vast delen want 'k kreeg net zo'n sms-je :)
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Helaas trappen er nog steeds mensen in dit soort trucs. Als er niemand meer in zou trappen dan zouden ze wel ophouden met het verspreiden van dit type berichten. Denk maar aan de emails die we jarenlang kregen van rijke ooms uit Nigeria.
  Gewoon verwijderen en niet op reageren is de beste manier om er mee om te gaan.
  Wat betreft die telefoon nummers, ze hoeven niet eens van 00000001 tot 99999999 te gaan! De eerste cijfers van mobiele nummers verwijzen naar je provider dus die liggen vast. De range is dus in feite kleiner en met een programmaatje kunnen zij telefoonnummers herleiden waardoor bijna iedereen hun onzin berichten ontvangt. Als er een paar mensen per dag in trappen hebben dit soort criminelen al succes, helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat van die providers is niet waar, want dat zou inhouden dat je je nummer niet mee kunt nemen naar een andere provider. En dat kan dus wel. En het gaat hun ook helemaal niet om jou persoonlijk, of om jou nummer, ze sturen gewoon elk 10 cijferig nr startend met 06 een sms, een deel komt niet aan, een deel komt wel aan maar geen reactie en een deel komt aan en geeft een reactie, en die laatste groep willen ze vangen.

   Verwijderen
 12. het is toch wel opvallend dat mensen met veel geld in het vooruitzicht dingen doen waarvan ze eigenlijk wel kunnen raden dat het oplichterij is is, zoals ingaan op dit soort trucs , beleggen in allerlei fondsen waarin je torenhoge rendementen beloofd worden enz. mijn moeder zei het al, als het te mooi is om waar te zijn dan is het precies dat en dus worden we regelmatig belazerd gewoon omdat we te hebberig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ze SMS-en echt niet alle nummers denk ik. Ik heb twee mobieltjes met verschillend nummer en nog nooit z'n soort sms gehad. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen