woensdag 5 maart 2014

Kapot fietszadel!

Ineens zei gisteren mijn zadel: krak!
Toen zakte het achterste deel van mijn zadel een stuk naar beneden.
Niet prettig! Heel voorzichtig fietsend op het puntje van mijn zadel, ben ik vrij krampachtig thuis gekomen. Blij dat ik er was.
Vandaag ben ik op mijn oude reservefiets naar mijn werk geweest. Aangezien mijn vaste fietsreparateur op dinsdag een vrije dag heeft, ben ik daarstraks maar eens met mijn fiets met het kapotte zadel langs geweest. Wéér op het voorste puntje omdat ik bang was dat het anders niet goed zou komen.
Misschien maar goed ook, want toen ik gearriveerd was en ik de fietsenmaker liet zien wat het probleem was, had ik zomaar het zadel in mijn hand! Het was compleet afgebroken!
Kosten voor een nieuw zadel van hetzelfde type:
35 euro!

Maar tja, wat heb ik aan een fiets zonder zadel?
Dáár zie ik mezelf nog niet op fietsen!

6 opmerkingen:

  1. Ja vervelend, maar zadels slijten inderdaad

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je het fietszadel aankoopt en zelf op je fiets zet, zal het je geen 35 euro kosten.... Een fietszadel monteren is echt niet moeilijk en zelf monteren bespaart je al vlug tussen de 5 en de 10 euro

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Denk ik ook, en vaak kun je de beugel nog wel lassen en is de zadel dus nog wel bruikbaar.

      Maar misschien had zuinigaan wel een dure zadel bv Brooks ..... :)

      Verwijderen
    2. Ik heb graag een goed, duurzaam, luxe zadel en ik ben niet goed in het zelf monteren van fietszadels. De laatste keer dat ik dit zelf deed, kwam ik er helemaal niet uit en ben ik met het zadel naar de fietsenzaak gegaan.
      Het mag best wat kosten, dan ben ik voorlopig weer klaar.
      En lassen, dat is helemaal een brug te ver!

      Verwijderen
  3. tja , het enige waar ik zonder problemen geld aan uitgeef zijn goede schoenen en mijn fiets, beide gebruik ik dagelijks en die moeten dus goed van kwaliteit en comfort zijn en ondanks mijn lage inkomen geef ik daar graag wat meer aan uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vervelend zeg dat het zadel het zomaar ineens begaf. Is toch weer een onverwachte uitgave.

    Ik heb gelukkig nog nooit een kapot zadel gehad, maar heb wel eens meegemaakt dat mijn achterwiel ineens knakte. Maar ja, ik denk dat jij net als ik toch al gauw 125 km in de week rijdt op de fiets. En dan is een goed zadel (en onderhoud) geen overbodige luxe.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.