Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 13 april 2014

Het bloedhart

Heeft mijn collega dan toch gelijk dat ze nog steeds niet internetbankiert en ook geen digiD heeft? ik versleet haar voor ouderwets en niet met haar tijd meegaand. Je kan bijna niet zonder dacht ik, maar het lijkt er op dat mijn bankrekening en spaarrekening niet zo goed beveiligd zijn dan het leek.
Er wordt gemeld dat Hartbleed mogelijk het grootste internetlek ooit is.
En ook dat het lek erger is dan eerst gedacht werd.
Ai, in feite ben ik wat beveiliging van het internet betreft behoorlijk onnozel, ik heb geen idee wat ik moet doen en ook geen idee hoe het allemaal werkt, zo'n beveiliging. Kunnen mijn bankrekeningen geplukt worden? Kan iemand mijn digiD stelen. Is er straks misschien sprake van identiteitsdiefstal?
Ik word er behoorlijk onrustig van!
Nu lees ik hier dat de Nederlandse banken niet gebruik maken van OpenSSL.
Dat is mooi, maar DigiD?

1 opmerking:

  1. Er is een mooi Nederlands gezegd: 'De soep wordt nooit zo heet gedronken als hij wordt opgediend.' Ik zou me er niet te druk over maken. Je hebt er toch geen invloed op. Bovendien zijn er zoveel berichten die mensen proberen angst aan te jagen. Hou het klein, heb vertrouwen en ook deze storm gaat weer liggen. Welterusten!

    BeantwoordenVerwijderen