Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 13 april 2014

Mijn allerallereerste baantje

Ik gisteren schreef ik over mijn eerste baantje, maar strikt genomen was dat toch niet mijn allereerste baantje. Dat allereerste baantje was zo'n 10 jaar daarvóór! Ik heb als schoolkind, toen ik 8 jaar of jonger was, samen met klasgenoten bessen geplukt op een kwekerij ergens aan de Potmarge in Leeuwarden/Huizum. Een middag kruisbessen plukken. Of waren het rode bessen? Ik weet het al niet eens meer! In mijn herinnering waren het kruisbessen. Die bessen werden gelegd in bakjes van de kweker en je kreeg betaald naar gewicht. We mochten er ook van eten, maar ik vond ze veel te zuur en kende de bessen ook helemaal niet. Ik moet 8 jaar of jonger geweest zijn, want vlak na mij 9e verjaardag zijn we in januari 1962 naar Drachten verhuisd.
Verdiensten? Een paar dubbeltjes voor een middag plukken.

4 opmerkingen:

 1. ha, dat waren kruisbessen !!
  ik heb ze daar ook geplukt per kistje voor een paar centen destijds.
  leuk deze herinnering .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Ook in Huizum? Die kwekerij bestaat nu al lang niet meer, het was ongeveer tegenover de school.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klopt hoor, ook stond er het klooster van Johannes de Dooper , ten minste ik denk dat het zo heette.
  Nu zijn daar een Hbo en een vmbo- groen en allerlei nieuwe huizen : je herkent het ws. moeizaam.
  Leuk is dan misschien voor je: beeld bank Leeuwarden met heel veel foto's van oud Leeuwarden.
  Groetjes Lidey.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jazeker, daar kijk ik wel eens! Mijn moeder is ook in Huizum opgegroeid, en mijn vader in Leeuwarden in de buurt rond het Vliet, dat maakt het voor mij extra leuk!

   Verwijderen