Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 18 april 2014

Wat doe ik met Pasen?

Eigenlijk doe ik meestal niets bijzonders met Pasen. Omdat ik niet religieus ben, is het voor mij net zo'n weekend als andere weekenden. Alleen heb ik de maandags ook nog vrij.
Ik heb jarenlang chocolade paaseieren verstopt in mijn tuin, die mijn dochters dan weer probeerden te vinden. Dat was heel leuk en dat hebben we behoorlijk lang gedaan, mijn kinderen waren toen al héél groot. Ook versierden we destijds een paastak en had ik een paasstukje met iets geels er in.
Later hebben we er een aantal keren een moeder-dochter-weekend van gemaakt en gingen we een weekend naar Ameland. Heerlijk aan zee wandelen en fietsen, wel bijzonder, maar niet speciaal Pasen. Na 2 keren hebben we het weekend verzet naar het pinksterweekend. Dan heb je iets meer kans op mooi weer. Ook dit jaar gaan we met Pinksteren, alleen deze keer gaan de mannen ook mee en gaan we met ons vijven een lang weekend in een caravan.
En bijzonder eten? Nee niet echt. Gewoon lekker eenvoudig en voedzaam.
Maar geen lamsvlees, speciaal (zoet) brood, paastaart of zo.

11 opmerkingen:

 1. Wij eten met Pasen een eitje extra. En ik ga naar de kerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het eieren zoeken in de tuin, of in huis is voor kinderen en voor ouders geweldig!
  Greetje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij doen hier ook niets bijzonders. Dit jaar word de extra dag goed bested aan klusjes voor anderen. Verder lunchen we wel altijd met warme broodjes met Pasen. Een overblijfsel van het paasontbijt toen de kinderen jonger waren. Toen ook een versierde tak en servetjes, dit blijft nu achterwege. Maar de warme broodjes houden we er in, zonder extra beleg e.d. trouwens. Gewoon met de dingen die in huis zijn. Is al extra lekker zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Normaal gaan we op goeie vrijdag naar de kerk. Helaas dit jaar niet mogelijk omdat de oudste pas om 17 uur thuis is en ook de jongste laat van school terug is en opgehaald is uit het pleeggezin. Helaas zit jongste niet op een christelijke/katholieke school anders was hij vrij geweest en hadden we wel naar de kerk gekunnen. Maar de dichtsbijzijnde kerk is ruim 50 minuten fietsen. Dus dit jaar slaan we over.

  Vandaag eten we vis (oudste lust geen vis en krijgt een gebakken eitje).

  Wel paaseitjes zoeken op eerste paasdag en een uitgebreidt paasontbijt met zelfgemaakte crossaints en engelse scones en natuurlijk een lekker gekookt eitje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben helemaal verbaasd. Zijn je kinderen naar school op goede vrijdag? Echt waar hier in de stad Groningen hebben alle scholen vrij, openbare, katholieke, christelijke, vrije scholen, het maakt niet uit, alle kinderen zijn vrij!

   Verwijderen
  2. hier ook alle kinderen gewoon naar school hoor hier bij nijmegen

   Verwijderen
 5. Voor ons is de gezelligheid met pasen het meest belangrijk. Dat kan ook zonder alles wat ons momenteel wordt voorgespiegeld door de supermarkten.
  Wel ontbijten we wat uitgebreider omdat we dan alle tijd hebben om er samen van te genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb geen reden iets extra te doen, ben niet gelovig en in de paashaas geloof ik ook niet.

  Meestal is er op zondag bij de lunch iets extra zoals croissantje of pasteitje, eieren eet ik elke dag al.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sinds een paar jaar wonen wij in Brabant.
  En merkten tot onze grote verbazing dat hier inderdaad alles naar school gaat.
  We komen uit het Westland, en daar is Goede Vrijdag echt vrij.
  Ook veel winkels, gemeentehuizen, en ambtenaren.
  Ik heb me laten vertellen dat het katholieke Brabant dat meer naar Carnaval verlegd heeft. Tenslotte is dat ook van origine het begin van de Vastentijd naar Pasen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier de oudste op het openbare Gymnasium en wel naar school gisteren, jongste op een katholieke basisschool en dus vrij. Maar de oudste heeft ruim 2 weken vrij en de jongste aankomende week (behalve maandag) gewoon naar school en daarna ruim een week vrij. Lekker handig...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tijdens vastentijd stilgestaan bij Jezus lijden en sterven voor ons. Goed om te doen, maar 40 dagen duurt best lang. Ik word er op een gegeven moment een beetje somber van. Daarom vind ik het fijn om Pasen uitbundig te vieren. Met een gezellige paasbrunch, kleine kadootjes en nieuwe kleren, en natuurlijk chocola. Zo geef je vorm aan de vreugde van de opstanding, kan je het echt vieren.

  BeantwoordenVerwijderen