zaterdag 9 augustus 2014

Een nieuwe mobiele telefoon

Mijn dochters hadden al eerder een "nieuwe" (tweedehandse) mooie telefoon gekocht en ik ben nu ook gezwicht voor een "nieuwe" telefoon. Dochters hebben een 2e hands telefoon die vergelijkbaar is met sprekend lijkt op mijn "nieuwe" telefoon.

De voornaamste reden voor de aanschaf: mijn oude telefoon had een slechte geluidskwaliteit. Ik verstond gesprekken slecht. Dat komt ook door mijn slechthorendheid, maar het kon veel beter, naar mijn idee. Als ik het toestel van jongste gebruikte, was een geluidskwaliteit een stuk beter. Mijn nieuw aangeschafte telefoon kostte ooit, een aantal jaren geleden 350 euro en nu, inclusief verzendkosten 41 euro.
Ik heb dus heel veel geld bespaard door geen nieuwe te kopen, maar een mooie tweedehandse. Hij ziet er prima uit en mijn dochters, die al jaren een tweedehandse gebruiken, zijn zeer tevreden over hun tweedehandse toestellen. 
Kijk dit is hem: nu moet ik nog leren hoe ik hem moet gebruiken. Het is even wennen, maar het lukt vast wel!

Wat ik verder wil leren met deze telefoon: internet gebruiken. Ik heb nu nog geen databundel(tje), maar thuis en op het werk heb ik wifi en ik neem aan dat ik op het werk en thuis zonder databundel met de telefoon op internet kan. Die mogelijkheden wil ik in ieder geval verkennen.  Maar dat is dus de 2e taak die ik mijzelf stel. Eerst komt nummer 1: leren bellen en SMS-en met de telefoon en de rest komt later!

Weet je wat ik nu ook heb? Een mobiel met fototoestel! Wauw, nooit eerder gehad! Ik ga echt wel met mijn tijd mee!

23 opmerkingen:

  1. Als je geen databundel hebt schijn je de mogelijkheid voor 3G te moeten uitschakelen, anders krijg je een rekening als je per ongeluk 3G gebruikt. (Kijken bij instellingen)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. is niet zo bij telfort, was daar ook bang voor. Als je geen databundel hebt (had ik eerst ook niet) dan kun je ook niets per ongeluk gebruiken.

      Verwijderen
  2. ik hoor nog tot diegenen die niet mee gaan. ik heb nog niet eens een mobiel! maar het zal toch wel eens moeten gebeuren alles is abacadabra. maar misschien met"een student aan huis" zal het toch moeten lukken! goed weekend, gezina.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik denk dat ik binnenkort ook eraan moet geloven: een nieuwe kopen. Tot nu toe steeds gehad, dus dat is weer even wennen ;-) Maar hij is echt op z'n eindje. Gelukkig kan ik het zakelijk doen, dus dat scheelt weer wat.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mijn smartphone begint behoorlijk traag te worden, terwijl ik er vorige week nog een heleboel apps en accounts heb afgegooid. De batterij laadt heel snel op en loopt ook heel snel weer leeg. Gisteren heb ik daarom eerst maar eens een nieuwe batterij gekocht voor € 12,95 incl. verzendkosten. Ik hoop 'm begin volgende week te ontvangen. Hopelijk is daarmee het probleem opgelost.

    Succes met het verkennen van je nieuwe toestel, Zuinigaan. En vooral veel plezier ervan! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. mijn nieuwe telefoon kostte 20 euro en ik kocht hem gewoon nieuw in de winkel, ik kan er mee bellen en smsen en dat vind ik meer dan voldoende.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb mijn telefoon in mei vernieuwd. Ik ben gezwicht voor de nieuwste samsung en ik ben er ontzettend blij mee. Ik doe alles met die telefoon. Nee ik wil op veel dingen bezuinigen maar niet mijn telefoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heb na bijna 14 jaar ook een nieuwe belangrijk ruim 20 dagen op een lading :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je kan ook leren te Whats-appen als je op gratis Wifi zit, want dat kost niets. SMS-en wel. Check maar bij je dochters.

    Leuk hoor een nieuw speledingetje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ga ook leren Whats-appen. Mijn jongste dochter kan het en die kan het mij leren. Die Whats-appt op plekken waar gratis Wifi is.

      Verwijderen
  9. De smart telefoon is bij mij een tweede telefoon. Smart telefoon is te groot, bovendien word ik regel,atig zakelijk gebeld. Dan is een batterij die het altijd doet wel zo prettig.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Waar heb je je 2e handse smartphone gekocht als ik vragen mag?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar heb ik mijn (schoon)kinderen voor ingeschakeld. Ik heb het niet zelf geregeld. Ik heb de telefoon weer van hen gekocht, onder het motto: iedereen moet doen waar hij goed in is en ik ben hier niet zo goed in.

      Verwijderen
  11. Kijk eens aan! Schoonzoon heeft al een uitvoerige toelichting geschreven over hoe hij mijn nieuwe mobiel heeft aangeschaft. Het lijkt mij een goede, betrouwbare site! Dank T.!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ook ik moest aan een nieuwe telefoon want de oude was van mijn werk. Ik koos voor een (zoveel mogelijk) duurzaam geproduceerde fairphone. Ik heb hem nog niet, maar ben in blijde afwachting!
    Zie www.fairphone.nl.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha ik ook. Hopelijk heb ik hem eind deze week! Zin in.

      T.

      Verwijderen
  13. Het is een fijn toestel voor bellen/SMS'en en agendabeheer, maar niet voor gebruik van internet (zoals een smartfoon). Ik had jaren geleden ook zo'n Nokia. Juist voor beter internet ging ik toen over naar HTC en later iPhone.

    Ik durf je ook niet te garanderen dat whatsapp etc soepel werkt op dat toestel. Het is immers geen toestel met windows phone, android of ios.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jongste dochter heeft iets dergelijks, van dezelfde producent, maar dan iets ouder. Ze kan er goed mee uit de voeten.

      Verwijderen
  14. Dit blijft nog steeds een van de beste mobieltjes die er zijn, stevig en snel.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik heb gewoon nog geen telefoon! Ideaal, lekker rustig en geen zorgen hoeven te maken. Voor mij is dit perfect.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.