zaterdag 2 augustus 2014

Heerlijke frisse ijsthee

Vroeger maakte mijn ex-man wel eens ijsthee, maar dat vond ik nooit lekker. Een paar dagen geleden maakte ik ijsthee van rooibosthee met mango/perziksmaak, en lekker dat ik dat vond! Vooral dat bittere van de zwarte thee in de ijsthee van mijn ex stond mij tegen, denk ik.
Ik maakte ijsthee van een halve pot overgebleven thee. Het sap van een limoen er bij en wat zoetstof (of opgeloste suiker), een paar uurtjes in de koeling en je hebt een heerlijk verfrissende drank. Je kunt ook citroensap gebruiken, vers of uit een flesje.
Ik ga dat vaker doen, een kan heerlijke ijsthee maken!
Gekocht is de ijsthee een stuk duurder.


5 opmerkingen:

  1. Ik vind zelfgemaakt ijsthee over het algemeen niet lekker maar deze van jou proberen. Het ligt waarschijnlijk aan de zwarte thee, zoals jij ook zegt. Te bitter.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als het warm weer is (of gaat worden) zet ik 's avonds een pot groene thee met citroen of sinaasappel of rooibosthee en laat dat 's nachts afkoelen. Bij het opstaan drink ik daar al wat van gemixt met ijswater (fles 2/3 vol in de vriezer tot het bevroren is en in de koelkast langzaam laten ontdooien, het ontdooide water is extra lekker koud). De rest gaat met citroensap (vooral in Duitsland kan je makkelijk standaard grotere flessen citroensap krijgen) de koelkast in. Ik voeg geen zoetstoffen of suiker toe, naar mijn smaak is dat niet nodig. Mijn moeder denkt daar anders over en voor haar roer ik in het glas er een lepeltje honing door. Inderdaad een heerlijk verfrissende drank en de prijs is niet te vergelijken met een pak uit te winkel (wat ik intussen ook niet meer belief, veel te zoet allemaal).

    Groetjes Lily

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt voor je recept, dit ga ik zeker proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als je de originele ijsthee van Lipton lekker vindt, die is makkelijk zelf te maken met Lipton Yellow label tea. Daar dan suiker, en limoen bij doen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hallo,
    Lekker en zuinig citroenmelisse en munt of 1 van de 2 uit de tuin zonder suiker of andere toevoegingen. Verfrissend zowel warm als afgekoeld.
    Groettjes,
    Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.