Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 5 oktober 2014

Oktoberfest


Misschien heb ik er andere jaren niet zo op gelet, maar ineens is er "overal" Oktoberfest.
In de AH was een speciaal schap met Duits bier, met Duitse worst etc.
Op facebook zie ik in pikante Dirndel en Lederhosen uitgedoste twintigers en dertigers met enorme bierpullen in de hand Oktoberfest vieren.
Facebookvrienden van mij.
Huh?
Natuurlijk wel lekker zuinig om daar niet helemaal voor naar München af te reizen, maar gewoon hier in de stad Groningen een feestje te vieren.
Ik vind het heel merkwaardig dat in Nederland ineens een Beiers feest gevierd wordt. Waar komt dit vandaan?
Heb ik vorige jaren niet goed opgelet, of is hier sprake van een nieuwe trend?

2 opmerkingen:

  1. Wat raar, oktoberfest in Nederland vieren. Ik heb er nog niks van gemerkt. Lang geleden ben ik eens op het echte Oktoberfest geweest. Hoewel ik helemaal niet van dat soort feesten hou vond ik het leuk en heb er mooie herinneringen aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij mijn weten sinds een jaar of twee. Althans, het valt me sinds een jaar of twee op. Ik heb er totaal niets mee, maar als anderen zich er happy bij voelen: prima.
    Waar ik dan wel weer iets mee heb (al een jaar of 20) is de Federweiss ofwel de neuer Wein in Duitsland. En dan wel met Flammkuche, de echte uit Duitsland, niet uit de diepvries, of van vers gekoeld deeg gemaakt van Tante Fanny. Helaas in Nederland niet verkrijgbaar, maar we halen altijd wat over de grens en genieten dan van versgebakken Flammkuche. En de laatste twee jaar zie je ze ook ineens in Nederland en in Duitsland in de diepvries. Zo gaat dat met trends, als er iets te verdienen valt....

    BeantwoordenVerwijderen