Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 17 februari 2015

Gratis genieten van vogels: Beleef de lente

Evenals vorig jaar kun je ook dit jaar weer meekijken naar nestelende vogels en de jongen die daar mogelijk van komen. Ik schrijf mogelijk, want soms gaat er ook wel eens wat mis.
Ik heb vorig jaar en het jaar daarvoor volop zitten kijken.
Dit jaar zijn er 3 soorten uilen, slechtvalken en torenvalken, ooievaars, koolmees, huismus, roodborstje en ooievaar.
Vooral de ooievaar, de slechtvalk en de torenvalk zorgden vorig jaar voor veel mooie beelden. In 2013 was de oehoe volop in beeld. Ook geweldig!
Je kunt geheel gratis genieten van bijzondere natuur. Zonder internet en digitale camera's was dit niet mogelijk geweest. Bij iedere vogelsoort is ook een weblog, die staat onderaan de pagina van de vogelsoort. Deze weblog wordt door de beheerders regelmatig voorzien van informatie.

5 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend leuk! Ik ga zeker kijken :) Ik vind vogels echt geweldig :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het blijft elk jaar weer leuk. Jammer dat de oehoes er niet meer bij is,die waren zo vroeg in het seizoen en pas daarna de rest.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi zuinigaan, Ik wilde even laten weten dat ik elke dag even incheck op beleef de lente om te kijken naar de kerkuilen. Ze zijn zó schattig :D Bedankt voor de tip nogmaals :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vorig jaar en ook in 2013 heb ik er erg van genoten! Nu zijn veel vogels nog niet aan het nestelen, maar er komen nog veel meer! Ik waarschuw je nu alvast maar even: ze zijn niet alleen schattig, maar soms ook schokkend. De uilen, de ooievaars en de valken zijn roofvogels. Soms eten ze voor de camera hun eigen jongen op of gooien ze uit het nest, als die jongen in ontwikkeling achtergebleven zijn en de ouders instinctief beoordelen dat deze jongen kansloos zijn.

   Verwijderen