Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 16 februari 2015

Koffiedrinken met een collega blogger

Eergisteren had ik een bijzondere afspraak. Ik had een ontmoeting met collega weblogger Consuminderen. Consuminderen was in de stad Groningen, dus waarom niet een ontmoeting? We ontmoetten elkaar in het Mendinicafé van het Groninger museum.
Het was mijn eerste ontmoeting met een collega weblogger. We hadden in eerdere periodes vrij uitgebreid mailcontact gehad en nu zouden we elkaar voor het eerst ontmoeten.

Spannend!
Zou het meevallen? Zou het tegenvallen? Hadden we elkaar eigenlijk wel wat te melden?

Ik moet zeggen, het was leuk! We zaten in het overvolle café en praatten naar mijn gevoel met elkaar alsof we elkaar al jaren kenden. We bloggen beiden al weer heel wat jaren en we "kennen" elkaar van elkaars blog.
Dus mocht jij afgelopen zaterdag in dit café hebben gezeten, of daar gewerkt hebben, dan had je ons kunnen zien zitten, geanimeerd met elkaar in gesprek. Ik heb vrijwel niet op of om gekeken en alleen zitten praten.
Ik vond het bijzonder om te merken dat de manier van praten een opvallende gelijkenis vertoonde met de blog die consuminderen heeft: ze windt er geen doekjes om en is toch netjes en voorkomend.
Leuk zo'n afspraak en om de mens achter de blog te ontmoeten!

11 opmerkingen:

 1. Leuk hoor en fijn dat het goed bevallen is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooit had iemand van de blogs op zeelandnet een ontmoeting van een aantal bloggers georganiseerd. Ik herken daardoor,wat jij beschrijft.En las daarna het blog anders,Ik kende het gezicht en een stukje mens er achter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je haar ontmoet hebt. Ik zal wel nooit een collega blogger ontmoeten omdat ik ervoor gekozen heb om anoniem te bloggen.
  En nee, ik was niet in dat cafe ;-) Het hoge noorden is nogal ver weg voor mij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk zeg! En interessant om te lezen dat je elkaar dus ook echt wel leert kennen via een blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt heel leuk. Ik heb zelf al veel mensen in het echt leren kennen, die ik zonder m'n blog nooit ontmoet had. Er zijn zelfs vriendschappen ontstaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk zeg! Ik ben toevallig laatst wel in Groningen geweest, maar niet daar, dus ik zal jullie ook niet gezien hebben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk, zo'n ontmoeting. Maar volgens mij heb je al eerder een collegablogger ontmoet als ik me niet vergis ;-) Tijdens een weekendje Ameland, kan dat kloppen?

  Groetjes,
  Yvonne (die al heel lang meeleest, maar niet zo vaak meer reageert)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk, maar dat was niet een consuminder-blogger.

   Verwijderen