donderdag 26 februari 2015

Dochter getrouwd


spreekkamer waar een gratis huwelijk wordt gesloten (zonder ceremonie)
Gisteren is oudste dochter in het huwelijk getreden met haar liefste. Het was een bijzondere gebeurtenis. Ze trouwden gratis. Dat wil zeggen dat alleen 2 getuigen aanwezig mochten zijn en verder niet. Ik was geen getuige, dus ik was er niet bij, maar ik kon de schade inhalen op het intieme feestje dat daarna plaatsvond. We hadden een high tea met de naaste familieleden en dat was heel leuk.

Verandert er nu wat voor mij?

Nee eigenlijk niet. 
De twee mensen zijn nog steeds dezelfde twee. Het zijn beide schattebouten die heel goed bij elkaar passen, dus mijn zegen hebben ze, maar dat hadden ze ook al lang, daar hoefde niet voor getrouwd te worden. Ik beschouwde mijn beide schoonzoons al lang als leden van de familie, daar voegt een huwelijk niets aan toe. De twee jonggehuwden wilden zelf graag ook formeel helemaal bij elkaar horen en elkaar het JA-woord geven. Dat past ook wel bij hun initialen J & A. Ik hoop dat ze nog heel lang en in goede gezondheid bij elkaar zullen blijven.

31 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd! En fijn dat je zo'n goede band hebt met je schoonzoons.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hartelijk gefeliciteerd hoor mét en vóór je dochter en haar man.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gefeliciteerd met het huwelijk van je dochter. Verfrissend om te lezen dat het ook klein en intiem kan. Wij zijn de laatste drie jaar gebombardeerd met mega huwelijken, die ons als gasten ook op behoorlijke kosten jagen. Ook is het eerste stel (na drie jaar) al weer gescheiden. Wij zijn zelf 19 jaar geleden getrouwd met een klein groepje van getuigen, ouders, broer en grootouders. Ons geld hebben we toen uitgegeven aan een luxe huwelijksreis. Nooit spijt van gehad.
    In onze gemeente mag je een klein gezelschap meenemen naar een gratis huwelijk. Ik dacht max. 20 personen.
    Nic

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier in Groningen mag je alléén 2 getuigen meenemen en meer niet. Huwelijken zijn trouwens niet helemaal gratis, want bij ondertrouw moet je €12,50 betalen, maar goedkoop blijft het wel. Je trouwt dan niet in een trouwzaal, maar in een kantoortje en je staat binnen 10 minuten weer buiten.

      Verwijderen
  4. Wat leuk, gefeliciteerd! Dat er voor jou niks veranderd is kan ik me voorstellen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat ontzettend leuk, van harte gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gefeliciteerd!
    Wel jammer dat je er niet bij kon zijn. Ikzelf ben al eens getrouwd en weer gescheiden. Met huidige vriend zou ik het ooit graag nog eens overdoen. Hoeft niet groots en spectaculair, maar wel graag met de juiste mensen om me heen. Ik heb overigens geen idee hoe de regels zijn bij ons qua 'mensen meenemen'.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gefeliciteerd met het huwelijk van je dochter. Ik heb 3 dochters en alle drie zijn ze op een andere manier getrouwd/gaan trouwen. Eentje heel groots, eentje gratis getrouwd met de 4 ouders erbij zijn als getuigen en nu drie weken geleden vertelde jongste dochter dat zij en haar vriend gaan trouwen, in september. Een selecte groep van ongeveer 100 man. Hoe en wat ze ook doen, het belangrijkste is dat je kinderen gelukkig zijn. Want dan ben je het als moeder ook.
    yasr

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Proficiat met het huwelijk van je dochter, ook voor hen natuurlijk, Leontine

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het beruchte loket 14! Daar ben ik ook getrouwd, anderhalf jaar geleden :). Het kan inderdaad gratis op woensdag, maar als je op een vrijdag wilt trouwen en daar geen 1100 euro voor wilt betalen (afzetters) kun je ook gewoon een baliehuwelijk sluiten voor 95 euro. Dat is nog eens besparen.. Gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Gefeliciteerd met het huwelijk van je dochter.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Van harte gefeliciteerd en alle goede wensen voor het bruidspaar.
    Groetjes, Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oh, schitterend! Mijn man en ik zijn ook (gelukkig) gehuwd in het bijzijn van twee getuigen. Achteraf zijn we ook zeer gezellig gaan eten met de getuigen.
    Dat was 8 jaar geleden. Niet iedereen begreep onze keuze, maar wat later zeiden velen dat ze 'als ze konden' hetzelfde zouden doen... Groeten! Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Tja...van harte zullen we dan maar zeggen....Misschien beter om het geen trouwen te noemen op deze manier. Vaders en moeders horen toch bij een huwelijk te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.