Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 3 maart 2015

Gratis reizen met het boekenweekgeschenk op 15 maart

Vanaf 7 maart is het weer boekenweek! Als je tenminste €12,50 uitgeeft voor een boek en dan krijg je het gratis boekenweekgeschenk. En met dat gratis boekenweekgeschenk mag je ook nog gratis op reis door Nederland met de NS, NS International (niet met de Thalys), Arriva, Connexxion, Breng, Syntus en Veolia.
Dat gratis reizen kan op zondag 15 maart a.s.

Vanwege dat gratis reizen, wordt op de dag dat het boekenweekgeschenk je treinkaartje is, de Landelijke Genoegdag 2015 georganiseerd. Dit jaar wordt de Landelijke Genoegdag gehouden in Oss, op een locatie dicht bij het NS station.

Een greep uit het programma:
11.00-11.30 uur: Eten uit de eerlijke moestuin
Presentatie en interactie met publiek door de auteur van het nieuwste boek in de Genoeg-reeks: Annemiek van Deurssen, drijvende kracht achter Consuminderhuis Parkstad in Limburg, over haar boek: Eten uit de eerlijke moestuin – 12 maanden duurzaam en eenvoudig koken.

11.30-11.50 uur: Consuminderen met kinderen en vrolijk besparen
Ludieke presentatie door Marieke Henselmans en haar zoon Gijs naar aanleiding van haar boeken Consuminderen met kinderen (een feestelijke heruitgave in de Genoeg-reeks) en het boek Vrolijk besparen, dat ze samen met haar zoon Gijs maakte.

's middags zijn er workshops met o.a.
Over de datum: In veel gevallen kun je de datum op de verpakking met een korrel zout nemen. Wanneer is 'over-de-datum' ongezond of gevaarlijk?
Je geld & je leven: Ben je op zoek naar persoonlijke vrijheid, financiële gemoedsrust en nieuwsgierig naar de rol en betekenis van geld hierbij?
Ruimte maken in je leven én in je portemonnee! Interactieve workshop over bewuster, groener en gezonder leven.
Opgeruimd! Een workshop over opruimen en organiseren.
Meten=weten: eenvoudig energie besparen
Een jaar geen kleding kopen: Stijlcoach Annelies van den Bogert van Succes In Stijl gaat vanaf 2 april 2015 met 100 vrouwen de uitdaging aangaan een jaar lang geen kleding te kopen.

Kortom: een aantrekkelijk programma!

Maar natuurlijk kun je ook ergens anders naar toe met je Boekenweekgeschenk/Treinkaartje: naar het Groninger Museum, of je kunt naar Vlissingen of Zandvoort aan Zee, Harlingen of Stavoren, Schin-op-Geul of Winterswijk, Nieuweschans of Roodeschool.

Houd er rekening mee dat het druk is in de trein, want gratis is natuurlijk zéér goedkoop. Het is volgens mij ook de laatste dag van een serie goedkope treinkaartjes die je kon kopen bij een drogisterijketen, dus die reizigers komen er nog extra bij!

Neem broodjes en koffie mee voor een hele dag plezier!

5 opmerkingen:

 1. Wat een slim idee om die dag op zo'n gratis reizen dag te doen! Dat past prima bij het thema! Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Genoegdag lijkt me wel heel leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vraag me af hoe dat werkt bij stations waar je verplicht je OV chipkaart moet gebruiken om op het perron te komen. Want bij het inchecken wordt er direct 20 euro afgeboekt en mocht je het boekenweek geschenkt voor een enkeltje willen gebruiken, dan ben je die 20 euro i.m.o. dus kwijt. Wie weet hoe dat werkt?

  Greetz Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens de site van de NS moet je op stations met gesloten poortjes de vierkante streepjescode op de achterkant van het boekenweekgeschenk voor de scanner houden, dan gaat het poortje open.

   Verwijderen
 4. Hoi Zuinigaan,

  Weet je heel misschien of je in combi met het boekenweekgeschenk ook een railrunner kan aanschaffen?
  ik google me suf, maar kan er nix over vinden, (morgen toch maar de klantenservice bellen, de online chatmevrouw snapt het ook niet :))

  k zou graag 2 kids van 3 en 5 meenemen, en reis zelf met het boekenweekgeschenk.

  Grtz!
  Arike

  BeantwoordenVerwijderen