Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 25 april 2015

Geen salaris!

Normaal gesproken had ik gisteren mijn salaris zullen ontvangen.
Maar er kwam helemaal niets. Ik was bang dat er iets met mijn salaris zou zijn. Waarom krijg ik geen geld en anderen wel?
Maar gisteravond stond dit op het intranet:

In verband met een storing in het landelijke betalingsverkeer zijn de salarissen wel van de rekening van .......................... .(mijn werkgever) afgeschreven maar niet bij u bijgeschreven.​
De banken werken op dit moment aan een oplossing van het probleem. De verwachting van onze contactpersoon bij de Rabobank is, dat de salarissen maandag op de rekening zullen staan.
Mijn werkgever vindt het vervelend dat dit probleem zich voordoet en hoopt dat eventuele hinder hiervan beperkt blijft.

Oh, ik ben niet de enige! Ik ben niet zonder dat ik het wist ontslagen of zo!
Het geld is "gewoon" ergens op de digitale snelweg tussen banken een beetje verdwaald, maar kan toch de weg terug naar huis vinden.
Ik ben blij dat ik niet aan het einde van ieder salaris een stukje maand overhoud, want dan had ik nu misschien een probleem gehad.

19 opmerkingen:

 1. Hallo zuinigen. Graag wil ik iets aan je voorleggen en je mening. Ik werk 16 uur verdeeld over 2 vaste dagen. In het contract zit wel een flex dat houd in met drukke tijden extra werken/plus en in rustige tijden kun je dan thuis blijven/min, aan het eind van het jaar heb je 16x52 gewerkt. Nu had ik in overleg de voorjaarsvakantie vrij 3 dagen maar omdat ik niet zoveel vakantie uren had zouden dat in de flex komen. Omdat er het laatste half jaar veel aan de hand was, privé. Ben ik de hele maand ziek geweest, overspannen, hier was helaas weinig begrip voor. Nu is de vakantie wel met flexuren geboekt terwijkmik nog ziek was, heb hier gister een gesprek over gehad en mijn leidinggevende vond dat ze al heel coulant was geweest omdat ik in januari ook al zorgverlof had opgenomen i.v.m. Ziek kind in ziekenhuis. Nu heb ik er een heel naar gevoel over en vindt het ook niet eerlijk. Wat nu ik wil ook geen conflict, gewoon de uren maar werken? Groet Marion

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is de pest met die flexuren. Je zou juridisch advies kunnen inwinnen als je lid van de vakbond bent, sommige advocaten hebben ook een gratis eerste consult. Maar ik vrees dat je je nergens op kunt beroepen. Volgens je contract werk je 16 uur per week en niet meer. Bouw jij tijdens je extra uren buiten je contract wel verlof op?

   Verwijderen
  2. Bedankt voor je reactie. Waar het me eigenlijk omgaat is dat er flexuren zijn geboekt tijdens mijn ziekteperiode. Dat kan toch niet! Moet ik 23 uur gaan inhalen. Marion

   Verwijderen
  3. O, maar dat is een heel ander verhaal. Als je volgens je contract 16 uren per week werkt, kunnen ze jou volgens mij die extra ingeplande flexuren niet laten inhalen. Die flexuren staan niet in je contract!

   Verwijderen
 2. Ik had helaas wel dat probleem. Precies uitgekiend dat ik mijn boodschappen van het nieuwe salaris kon betalen en de rest naar de spaarrekening bij een andere bank. En straks moet ik ook nog mijn benzinetank volgooien. Op het moment dat ik het bericht kreeg, kon ik ook niets meer terugboeken. Van bank naar bank duurt nl. langer. Maandag is een feestdag, dus ik denk dat het er dinsdag pas op staat. En dus heb ik gisteravond een mail naar de bank gestuurd dat ze geen negatieve rente hoeven te berekenen. Ben benieuwd naar hun reactie.
  Groetjes, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had de terugbetaling aan de belastingdienst op vandaag gezet en dat geld is vandaag ook van mijn rekening gehaald.
   Eerst had ik de jaarlijkse betaling van de verzekering (woonhuis en aansprakelijkheid) ook op vandaag gezet, maar die heb ik uiteindelijk verschoven naar begin mei en niet direct na ontvangst van mijn salaris. Een goed plan, want de betaling middels een acceptgiro kun je niet weer terugdraaien, dat kan wel met een incasso, als je het er niet mee eens bent.

   Verwijderen
  2. Een kleine troost, misschien: het schijnt dat banken maandag wel betalingsverkeer doen; in ieder geval de ASN-bank geeft aan dat bedragen maandag wel gewoon overgeboekt worden. Dus 1 dagje minder ellende, hoop ik voor je.

   Verwijderen
 3. Het is in deze tijd niet onverstandig een beetje cash in huis te hebben voor boodschappen en benzine. Er gaat zo vaak wat mis met de banken.
  Met wat cash in huis kan je je dan toch redden.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het voordeel van een buffer is dat je niet direct in de problemen komt, als het geld een keertje op zich laat wachten. Dus begrijp ik het directe probleem voor jou niet. Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mag ik van jou alleen bloggen over problemen? Ik was wel onaangenaam verrast toen er gisteren aan het einde van de ochtend nog steeds geen salaris op mijn rekening stond. De uitbetaling van mijn salaris is bij deze werkgever 185 x goed gegaan. Ik dacht echt even dat ik iets fout gedaan had.

   Verwijderen
  2. Ik zou de nadruk gelegd hebben op het hebben van een buffer. Enkel een verschil in benadering.

   Verwijderen
 5. Ook ik heb geen salaris gekregen! Gek dat de Rabo pas maandag de betaling doet ipv vrijdagavond of zaterdag.storingen kunnen gebeuren maar dan daarna gelijk oplossen lijkt mij heel normaal

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tsja...wat Maaike schrijft dat herken ik wel een beetje. Met een buffer van rond de euro 20.0000 is het meer een cashflow probleem.
  Als al je bankrekeningen al op nul of minder dan nul staan en je kasten leeg zijn is het een geheel ander verhaal.
  Ik heb sinds een tijdje altijd een potje cash geld in huis; mocht er iets raars gebeuren met de pinautomaten, bankoverboekingen etc., dan kan ik tenminste boodschappen doen.

  Maar het blijft vervelend; iets waar je op rekent en het dan er niet is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben je dan echt bang dat je niets krijgt of ontslagen bent?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk wel dat ik misschien iets verkeerd gedaan heb, dus dat het aan mij ligt. De salarisuitbetaling is zoals ik al schreef 185x goed gegaan. Dan moet het wel aan mij liggen toch? Iets anders kon ik even niet bedenken. Later wel, toen logde ik in op zoek naar mededelingen over vertraging van de salarisuitbetaling. Maar die mededeling kwam pas om half vijf 's middags, terwijl het geld altijd ruim voor het einde van de ochtend op mijn rekening staat. Als ik geen mededeling vind, dan denk ik dat anderen daar geen last van hebben.

   Verwijderen
  2. Moet jij dan iets doen om je loon te krijgen, behalve werken? Dus elke keer je bankrekening noemen of uren registreren? Ik gelukkig niet. Het zou daarom ook niet in me op komen dat ik iets verkeerds zou hebben gedaan. Bij mij stond het wel op de rekening.

   Verwijderen
  3. Toevallig had ik begin deze maand aangevinkt dat ik graag per mail mijn loonstrookje wilde ontvangen. Voor die tijd logde ik in op de site van youforce en ging ik mijn salarisspecificatie zelf downloaden. Dus, ik dacht, misschien heb ik totaal verkeerde dingen aangevinkt.

   Verwijderen
 8. Hmm vreemd, mijn salaris stond er vrijdag wel op en ik heb RABO, groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijne nog steeds niet, ook Rabo....

  BeantwoordenVerwijderen