Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 24 april 2015

Volgende maand werk ik 6 werkdagen

Maar zes werkdagen, voor de rest heb ik vrij!
Wat een luizenleven! Een vaste baan met heel veel vrije tijd. Normaal gesproken werk ik 3 dagen in de week. Door alle feestdagen en vakantie werk ik nu ongeveer de helft van dat!
Ik heb vanaf vrijdag 1 mei t/m zondag 10 mei meivakantie, ik heb Hemelvaartvakantie vanaf 13 t/m 18 mei en daarna ook nog eens een lang weekend met Pinkster: van 22 mei t/m 25 mei. 

Heerlijk uitslapen, wat rondlummelen, zwemmen en lezen! En zo nu en dan wat achterstallige klussen in huis. Ik ga in mei ook een lang weekend weg, naar Ameland en verder waarschijnlijk nog een dagtocht naar Schiermonnikoog.

Ik ontvang in mei ook nog vakantietoeslag! Dus ik krijg veel geld voor een beetje werken.
Nu weet ik wel, ik heb mijn recht op vakantiegeld een heel jaar opgespaard en krijg het in mei in één keer uitbetaald, maar ik vind het veel geld met mijn maandsalaris er bij. Het voelt héél riant, bijna als een bankier met een extra bonus!


10 opmerkingen:

 1. Kun je even proeven van het leven van een pensionado.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat gevoel heb ik er inderdaad bij! A.s. maandag heb ik ook vrij

   Verwijderen
 2. Tsjonge dat is niet verkeerd zeg! Je hebt echt veel vakantie. Hier wordt het wat rommelig door de vakanties van de kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geniet er maar lekker van; ik heb gelezen dat je ook veel minder goede financiele jaren hebt gekend. Fijn he al die betaalde vrije dagen in het verschiet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk zeg, geniet ervan! Ik heb niet echt officieel vrij, maar ga ervan uit dat mijn klanten niet werken tijdens de 'echte' feestdagen, dus dat ik dan ook lekker relaxed kan doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een pensionado krijgt alleen vakantie geld van de AOW, miet van ABP .
  Maar verder is het een prima bestaan😅

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo wauw, dat is nogeens luxe! Geniet er maar lekker van!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. en ik denken dat je elke week 6 dagen moest. Lekker hoor. Heb zelf nog niet gerekend, maar weet al dat ik van een aantal feestdagen een andere dag moet komen werken. Helaas....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb je nog tips voor Ameland? Ik ga er een paar dagen heen, voor het eerst! En ik ben geen grote fietser

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw heerlijk! Heb je al leuke plannen gemaakt of ga je gewoon lekker genieten van je vrije dagen? Ik heb van mijn vakantiegeld alvast een hotelovernachting
  geboekt in Brabant. Normaal gesproken gaan we rond kerst op Wintersport en voor de rest vooral lekker weekendjes weg tussendoor. Genieten!

  BeantwoordenVerwijderen