donderdag 21 mei 2015

Gratis heerlijke geuren en prachtige bloemen

In de tuin van de buren staat een grote meidoorn. Volgens mij is die wel 10 meter hoog en hij bloeit dat het een lieve lust is. Een deel van de kruin bevindt zich boven mijn grond, dus eigenlijk staat de boom ook een beetje in mijn tuin. De takken hangen zeker tot 3 meter in mijn eigen tuin. Ik hoef terwijl ik typ alleen maar mijn hoofd even naar rechts te draaien, of ik zie de boom met de uitbundige bloesems.
Vanaf het jaar 1993 heb ik een meidoorn in (of boven) mijn tuin.
In de tuin van mijn vorige huis stond een rode meidoorn. Ieder jaar kon ik van de bloesems genieten. Het was een beetje met spijt dat ik afscheid moest nemen van die oude, geknotte meidoorn, die waarschijnlijk dateerde uit de periode dat die huizen gebouwd werden: 1952.
Gelukkig bleek in de tuin van mijn huidige buren een meidoorn te staan! Dat is mij in maart 2007 niet opgevallen. De boom was toen nog kaal en ik had de boom niet als meidoorn herkend, maar  uiteindelijk bleek het een enorme meidoorn te zijn. Ieder voorjaar weer bloeit deze boom en zitten er talloze geurende bloesems aan.
In september vorig jaar heb ik gewisseld van slaapkamer. Ik slaap nu aan de kant van de meidoorn. Iedere avond als ik mijn slaapkamer binnenstap, dan geurt het heerlijk.
Ik heb nogal wat last van overgevoeligheid voor luchtjes, maar met die meidoorn heb ik helemaal geen moeite. 
Ik kan helemaal gratis en voor niets genieten van geur en uitzicht!

6 opmerkingen:

  1. Is de meidoorn op de foto 'jouw' meidoorn? Dan is ie wel te gek zeg! Geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, dit is niet "mijn" meidoorn, deze foto haalde ik van internet, maar de meidoorn in de tuin van de buren is minstens zo mooi! De kruin is wel 8 meter breed.

      Verwijderen
  2. Grappig, ik vind hem zooo erg stinken! Hier bloeien er ook erg veel. (Overigens heb ik dat ook met een Stephanotis, die de meeste mensen ook erg lekker vinden ruiken.)
    Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is inderdaad heel grappig. Wonderlijk hoe dat per persoon kan verschillen! Ik vind gekweekte gele brem vreselijk stinken!

      Verwijderen
  3. Ik heb vandaag een wandeltocht gemaakt in de omgeving van Vierlingsbeek. Daar zijn kilometers lange wanden van meidoorn gemaakt. Blijkbaar ooit door Napoleon. Het wordt door een hele grote groep vrijwilligers in stand gehouden. Werkelijk schitterend. Ruim 17 km. gelopen in die omgeving. Het wordt jaarlijks in elkaar gevlochten zodat het wanden worden. Ik kan me voorstellen dat je echt geniet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Al weer lang geleden heb ik samen met mijn broer in de maand mei het stuk Pieterpad gelopen dat langs Vierlingsbeek loopt. Ik herinner me vooral al die meidoorns langs de Maas. Volgens mij gingen we van Vierlingsbeek naar het Noorden.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.