Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 8 mei 2015

Vergeten eten in de vriezer

Het is heel nuttig om zo nu en dan je vriezer te checken op vergeten eten. Het kan, bij mij althans, zomaar gebeuren dat ik eten heb ingevroren dat ik mij totaal niet meer kan herinneren.
Deze keer was dit ook het geval. Toen ik de bakjes ontdekt had, toen wist ik het wel weer. Ik had tempeh gekocht en kwam er steeds maar niet aan toe om het klaar te maken. Tempeh is een gefermenteerde sojakoek met hele sojabonen. Ik vind het heel lekker, lekkerder dan tofu. Je kunt tempeh niet lang bewaren. Op de dag van de uiterste houdbaarheid heb ik na het warme eten alles klaargemaakt, met gebakken ui, sambal, knoflook en sojasaus en over 4 vriezer bakjes verdeeld. Voor later, maar toen vergeten. Gisteren maakte ik volkoren rijst, sperzieboontjes en een pittige saus klaar en daar kwam een bakje van de vergeten tempeh bij. Lekker!
Wil je weten hoe je tempeh lekker klaarmaakt, klik dan hier.
Rauwe tempeh

8 opmerkingen:

 1. Ik vind inderdaad ook wel eens diep bevroren eten terug, helemaal onder in de diepvries. Het gekke is, is dat je van te voren denkt dat je het je wel onthoudt, maar dat is dus niet zo...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog nooit gegeten, ga ik zeker een keer proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh tempeh vind ik ook zo lekker. Inderdaad veel lekkerder dan tofu.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tempeh.. is lang geleden dat ik het gegeten heb ! Jaren terug kocht ik het wel eens bij de toko en ook bij de natuurvoedingswinkel. Het lag naast de tofu. En dat had je nogk nog seitan, kent iemand dat ? Zat volgens mij in een potje en was gemaakt van tarwegluten ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Seitan ken ik ook ja, heb het zelf ooit weleens gemaakt, inderdaad van tarwegluten.

   Verwijderen
 5. Ha ja die vergeten bakjes ken ik wel... Ik dacht ook wel eens dat ik wel zou onthouden wat erin zat. En dan denken dat je pastasaus ontdooit en eindigen met thais...

  Tempe is lekker ja!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sinds ik 10 lades heb maak ik lijsten per la, in Word doc. Soms gaat het wel eens mis, vergeet ik iets door te strepen wat er uit gaat of andersom.

  Ik heb ook wel eens een pakje waarvan ik dacht dat het varkensreepjes waren ontdooit, bleken het vleesjesrestanten en vetjes voor de hond te zijn


  Tahou eet ik wel eens met ketjap en sambal, tempeh vind ik niet zo lekker, wat droog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, soms heb ik ook wel eens een zakje of een doosje en dan blijkt er iets heel anders in te zitten dan ik dacht! Rode bessen in plaats van stukjes paprika, kippenvleugeltjes in plaats van kippenbouten. Vissticks of spinazie is niet moeilijk, dat zit in de verpakking waar je het in koopt. Maar die zelf ingevroren voeding in zakjes en bakjes! Ik heb maar 1,5 lade, dat scheelt!

   Verwijderen