Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 7 mei 2015

Wel of geen advertenties?

Tot nog toe heb ik geen Adsense op mijn weblog. Weblogger "in 10 jaar financieel onafhankelijk" vroeg mij in het kader van een online interview voor haar weblog Het internetsalaris waarom niet. Een goede vraag!
Eigenlijk ben ik niet zo dol op reclame, hoe minder hoe beter, is eigenlijk mijn idee. Ik heb al wel jaren een link naar Euroclix en Qassa, maar verder niets.
Vooral Euroclix levert best veel op, ruim 850 euro bruto per jaar, Qassa brengt ca 40 euro per jaar op.
Ik zou met Adsense wel gemakkelijk en redelijk veel kunnen bijverdienen en ik hoef er nauwelijks iets voor te doen! Mijn pageviews variëren tussen 3000 en 4.500 per dag, zo'n 120.000 pageviews per maand.
Mijn netto inkomsten uit arbeid zijn verminderd omdat ik minder werk en omdat ik nu de inkomsten van bijverdiensten (stembureau, Qassa en Euroclix) opgeef bij de belastingaangifte.
Met adsense kan ik dat verlies van inkomsten compenseren.
Anderzijds: met minder inkomsten red ik het ook wel!
Wat zou jij doen?

14 opmerkingen:

 1. Gewoon doen!
  Ik lees je blog al jaren en vind het prima dat je wat bijverdient. Je kan zelf bepalen hoeveel advertenties je plaatst en op welke plek, dus het hoeft niet zo veel te storen.

  Ik ga soms gewoon leuke blogs af en klik bewust op advertenties zodat de mensen wat verdienen, gewoon omdat ik weet hoe leuk ik het vind als ik een "goede" advertentiedag heb. Kleine moeite en leuk gebaar :) Dus zet er advertenties op, dan kom ik wel klikken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan hier niet een antwoord op geven. Het belangrijkste is : waar voel jij je goed bij? Dit gaat boven het geld verdienen. Voel je niet goed bij advertenties dan is er altijd wel een andere manier om extra geld binnen te halen als je dat graag wilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als lezer vind ik een blog zonder reclames wel fijn (al dat geknipper en opploppende extra vensters) maar het is jouw blog en kan me voorstellen dat het fijn is er iets aan te verdienen. Ik ga er alleen niet op klikken, ben supergoed geworden in het negeren van reclames. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier precies hetzelfde. Wil best een ander een plezier doen en ergens op klikken, zo ben ik ook ingeschreven bij Quassa maar vind alleen de bingo leuk, klikken op e-mails doe ik ook maar die onderzoeken zijn vreselijk en sla ik over. Krijg dus nauwelijks punten verzameld.
   Ik hen ad blokker geinstalleerd en krijg gelukkig weinig advertenties te zien.

   Verwijderen
 4. Ik zou het gewoon doen hoor :) Ik denk dat zo'n advertentie haast niet opvalt tussen de andere plaatjes en als jij er dan wat mee bijverdient is dat toch alleen maar leuk meegenomen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou het gewoon doen. Het kost je inderdaad bijna geen extra werk, en kan net leuk zijn. Zeker als je niet ineens je blog volzet met advertenties, kan ik me niet voorstellen dat het vervelend is voor ons als lezers. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Iemand die ze niet wil zien, gebruikt gewoon een add-blocker. Daarnaast is het een leuk extraatje als inkomen. Je kan daarnaast zelf kiezen waar je de advertenties plaatst en hoeveel je er plaatst.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou het zelf niet doen, ik hou niet van al die advertenties bij iedereen.
  Maar goed, kan me ook best voorstellen dat je het leuk vindt om er iets aan te verdienen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als lezer vind ik het heel prettig dat je weinig reclame hebt. "Financieel"enz. haar blog vind ik nogal commercieel, daarom lees ik haar niet meer ook andere blog met veel reclame laat ik aan mij voorbij gaan. Het leidt voor mij af van je eigen persoonlijke verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk dat je er redelijk wat aan kunt verdienen. Ik ken iemand die heeft wel vier keer jouw pageviews, maar zij kan er goed van leven. Hoewel je het niet nodig hebt, kun je dan misschien sneller met pensioen oid, dat zou toch fijn zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ook ik heb adsense en ik geloof niet dat je per views betaald krijgt, maar per klik op de advertentie zelf. Maar dat weet ik dan weer niet zeker.... Ik heb dit nu al vanaf begin dit jaar en heb nu ongeveer 10 euro "verdiend" ik heb zon 1000 views per dag. En ze betalen pas uit als je op 70 euro zit. Bij mij loopt het niet zo hard. Ik zou zeggen gewoon doen, ik heb er geen last van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er uit! Ik ga het doen. Ik had al lang geleden adsense geïnstalleerd, maar dat is volgens mij een versie met mijn ING bankrekening. Dus ik ga een andere aanmaken. Ik ben heel benieuwd of het wat oplevert en of ik het uiterlijk van de weblog zelf acceptabel vind.

   Verwijderen
  2. Dat is gemakkelijker geschreven dan gedaan! Pff, wat een ingewikkelde teksten en hoe doe je het? Het installeren is niet echt mijn kopje thee!

   Verwijderen
  3. Deze tekst krijg ik: Uw aanvraag kan momenteel niet worden verwerkt. Onze excuses voor het ongemak. Onze technici zijn op de hoogte gebracht en werken aan een oplossing.

   Verwijderen