Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 28 juli 2015

Geld verdienen met bloggen

Een leuk onderwerp, Consuminderen schreef er afgelopen zaterdag over (klik).

Hoe geweldig zou het zijn om met het bloggen een riant inkomen te verdienen?
Ik schrijf iedere dag in een uurtje een stukje en het blijkt een goudmijntje te zijn!

Zouden er bloggers zijn die erg veel verdienen met bloggen?
Ik zou best willen weten hoeveel anderen verdienen met bloggen, gewoon uit interesse.
Ik heb sinds 9 mei reclame op deze weblog en mijn voorlopige conclusie is dat ik nog maar niet moet stoppen met werken, want dan zou het niet goed komen met mijn inkomsten.

Eigenlijk kun je er wel van uitgaan dat reclame op een consuminderweblog weinig geld oplevert. Ik schrijf voor consuminderaars, mensen die willen bezuinigen, besparen en minder consumeren. Dat is voor reclame de slechtste doelgroep die je maar kunt bedenken. Veel lezers hebben een advertentieblokker geïnstalleerd. Die merken niet eens als je reclame op je weblog hebt en diegenen die wel de advertenties kunnen zien? Ach, die zijn niet geïnteresseerd in de nieuwste IPhone, auto's, kleding, vakanties of wat dan ook.

De enige oplossing om te kunnen leven van een weblog is: een totaal andere weblog beginnen voor mensen die geld zat hebben en dat geld ook graag willen uitgeven!
Deze beautyblogger schijnt met bloggen bijvoorbeeld een bovenmodaal inkomen te verdienen.
Schrijven over restaurants met verrukkelijk eten, over mode, make-up, schitterende vakanties in verre landen, auto's en de nieuwste gadgets, dat alles levert al snel véél meer op aan reclameopbrengsten dan schrijven over besparen, een zuinige lifestyle, leven met bijstand en dergelijke.

Wat doe ik?
Zoals je waarschijnlijk al van mij verwacht had: ik ga gewoon op dezelfde voet voort. Miljonair zal ik er niet van worden, maar dat hoeft wat mij betreft ook helemaal niet.

19 opmerkingen:

 1. Miss Lipgloss doet dat wel slim, als ze daar een bovenmodaal inkomen mee verdient! Aan de andere kant; daar gaat ook ontstellend veel tijd in zitten en ik denk dat het ook een dure levensstijl is om te hebben. Als zij wat zuiniger aan wil doen, dan is haar blog misschien ook meteen een stuk minder interessant. Knap vind ik het wel! Ik hoef mijn werk er ook nog niet voor op te zeggen, maar een leuk extraatje is het zeker, in het bijzonder als je eens een advertorial hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is gewoon haar baan, ruim fulltime. Ik vind het heel knap wat ze doet. Ze heeft het heel professioneel gemaakt. Zij krijgt de meeste producten die ze reviewt gratis toegestuurd, dus heel duur is het nu niet (meer). Ook heeft ze veel bijzondere persreizen, die ze dus ook niet zelf hoeft te betalen.

   Ik ken haar niet, maar volg haar al jaren.

   S.

   Verwijderen
 2. En af en toe een blijk van waardering voor je dagelijkse "startpagina voor blogs". Bij deze dan!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met een beetje geluk heb ik twee uitbetalingen per jaar dus 150 euro. Miljonair word ik er dus niet van maar tis leuk meegenomen denk ik maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er zijn tegenwoordig veel bloggers die iets bij proberen te verdienen. Consuminderaars zijn wat dat betreft inderdaad een heel andere hoek, maar ook met een beautyblog is het niet meer zo makkelijk om (groot genoeg te worden om) veel te verdienen hoor ;-)

  Wat je nog wel kunt doen: als je blogt over een interessant consuminder-boek, een affiliate link plaatsen naar bol.com (als deels boeken-blogger gebruik ik dat soort linkjes regelmatig. Tot nu toe heeft het nog niets opgeleverd, maar ik zou de linkjes toch plaatsen om mijn lezers te helpen het boek te vinden - dan maak ik er net zo lief gelijk een linkje van waar ik iets van terugkrijg als ze het boek kopen ;-) ). Of je kan advertorials schrijven voor hele lokale bedrijven - de plaatselijke slager of boer die groente verkoopt etc - en bedrijven die dingen verkopen als wasbaar maandverband, sunlight zeep en zo. Zelfs als consuminder-blogger heb je dus gelukkig meer mogelijkheden, als je maar niet verwacht er rijk van te worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Rijk word ik er niet van, maar ik kan wel geld verdienen met mijn blogs. En dat is maar goed ook, want we kunnen de extra inkomsten goed gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dan ben ik heel benieuwd hoe dat werkt: heb je advertenties, doe je aan verwijzingen (bol.com), ...?

   Verwijderen
 6. Ik klik wel eens op de advertenties van mede-bloggers omdat ik weet dat ze het wat oplevert. Kopen doe ik uiteraard niet :-). Bij jou ook even geklikt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat klikken op advertenties ook al reclamegeld oplevert! Je hoeft niet eens wat te kopen!

   Verwijderen
 7. Ik heb ze nog niet geblokt, maar gisteren stond er een van de Uitmarkt in A'dam. Die vond ik dan wel goed omdat het een culturele ad. is. En de Uitmarkt is grotendeels gratis toegankelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Misschien heb je dan wat aan mijn waardering :)
  Ik lees je blog graag en gebruik ook je leeslijst om naar andere bloggers door te klikken.
  Iedere dag bezorg je mij dus veel leesplezier. Bedankt daarvoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kloot helemaal. Het is een leuke bijverdienste voor de tijd die je er in steekt. Maar rijk word je er zeker niet van. Ik heb ook even mijn waardering via een klik voor jou gedaan. Ik lees graag met je mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik hou het zelf maar gewoon bij klikmails zoals Eurokliks ect.. brengt niet veel op maar alle beetjes zijn leuk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die fles wijn tijdens het tv kijken naar Aboutaleb. Die stond niet op het boodschappenlijstje. Was van het cadeaulijstje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weet je zeker dat er geen wijn stond op het boodschappenlijstje van week 29? Het gaat om het lijstje dat ik op dinsdag 21 juli publiceerde. Die wijn dronk ik. Ik heb overigens ook nog verjaardagswijn en Amelandwijn liggen. De verjaardagswijn kreeg ik van mijn werkgever, de Amelandwijn van het bungalowpark waar we logeerden. Als terugkeerbonus voor een trouwe klant!

   Verwijderen
  2. Misschien ben je in de war met de boodschappen waar ik gisteren over schreef. Die zijn van 35 jaar geleden. Daar is echt helemaal niets meer van over!

   Verwijderen
  3. Oeps, heb ik dat niet goed gelezen Zuinigaan. Geniet er van. Zeker een Amelandwijn zal goed smaken.

   Verwijderen
 12. Het valt me nu trouwens op dat je website cookies van Google gebruikt. 'Om services te leveren, advertenties te personaliseren, en verkeer te analyseren'.
  Dat vind ik eigenlijk wel jammer/ vervelend, en zie ik niet terug bij andere blog websites.
  Is daar nog iets tegen te doen?

  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen