Wat opvalt in week 32: véél melk gekocht. Dat kwam doordat ik uit was op een restaurantzegel en dus wat extra houdbare spullen wilde kopen. Overigens gebruikte ik in mijn vakantie ook extra melk. Ik drink koffie met heel veel melk en dan wil de melk wel op.
Week 32 van 3 - 10 aug. '15 | ||
*=aanbieding, @=afgeprijsd, | WAAR | PRIJS |
FRUIT | ||
mineola's, 4 stuks* | AH | 0,92 |
wilde perziken* | AH | 1,79 |
ONTBIJT EN LUNCH | ||
halvarine | AH | 0,59 |
oploskoffie | AH | 1,49 |
melk, 9 liter | AH | 4,64 |
kaas | AH | 3,93 |
eieren, 6 stuks @ | AH | 1,01 |
cruesli @ | AH | 1,30 |
luxe meergranenbollen, 2 stuks | AH | 0,99 |
WARME MAALTIJD | ||
sperziebonen, diepvries | AH | 0,59 |
cherry tomaatjes* | AH | 0,69 |
prei, 2x * | AH | 0,49 |
sperziebonen, vers, 160 gram * | AH | 0,22 |
kippenpoten, 2 stuks | AH | 2,38 |
blauwe kaas | AH | 1,69 |
gember, stukje, vers | AH | 0,38 |
mayonaise | AH | 0,95 |
mosterd | AH | 0,87 |
kokosmelk, 2 blikjes | AH | 1,56 |
ijs * | AH | 2,04 |
yoghurt @ | AH | 0,90 |
bier, 4 blikjes* | AH | 1,92 |
LEKKERS/diversen/tussendoor | ||
TOTAAL week 32, aug '15 | 31,34 |
In week 33 heb ik erg weinig gekocht. Vooral brood en fruit waren gisteren volledig op. Er was helemaal niets meer over. De knäckebröd was het soort knäckebröd waar ik zondag over blogde: in de aanbieding, maar geen cent goedkoper.
-------------------------------------------------------------------------------------
Week 33 van 10-17 aug. '15 | ||
*=aanbieding, @=afgeprijsd, | WAAR | PRIJS |
FRUIT | ||
meloen* | AH | 1,29 |
ONTBIJT EN LUNCH | ||
roomboter, bio* | AH | 1,34 |
camembert | AH | 1,24 |
knäckebröd | AH | 0,99 |
WARME MAALTIJD | ||
sperziebonen, 138 gr. | AH | 0,13 |
2 rode paprika's* | AH | 0,65 |
rucola* | AH | 0,82 |
kaasblokjes op olie* | AH | 1,79 |
hamreepjes* | AH | 1,57 |
gehakt* | AH | 1,75 |
roeryoghurt, 0,5 liter | AH | 0,45 |
LEKKERS/diversen/tussendoor | ||
olijven, vers* | AH | 1,70 |
TOTAAL week 33, aug '15 | 13,72 |
Die rucola kocht ik op woensdag 12 augustus en was houdbaar tot (of tot en met?) 18 augustus, maar op zondag 16 augustus zaten er al vreselijk stinkende snotterige stukjes in! De sla had ik keurig in het zakje in de koelkast bewaard. Ik heb de rottende stukjes er uitgevist (dat was maar weinig, maar stonk behoorlijk!), de sla gewassen en gegeten.
De zomer om?? Nou ik hoop het niet hoor. Vanaf woensdag is ie weer terug :-)
BeantwoordenVerwijderenWerkze!
Gisteren de rest van de rucola gegeten die ik zaterdag afsneed.
BeantwoordenVerwijderenRucolazaden worden ook verkocht als raketsla. Ze groeit als een tirelier.
Bleh, ik moet zeggen dat ik die sla niet meer gegeten had. Je weet ook niet of bacteriën en schimmels uit de rottende bladeren zich misschien ook al verspreid hadden over de rest van de sla. Volgens mij helpt wassen dan ook niet altijd meer. Ik hoop dat je er niet ziek van wordt. (Maar goed, als je nu, twee dagen later, niet ziek bent, dan zal je het ook wel niet meer worden).
BeantwoordenVerwijderenAls ik er op 2 en 3 dagen voor de uiterste houdbaarheidsdatum van eet en ik heb het eten volgens de normen koel bewaard, dan lijkt mij dat je er niet ziek van zult worden. Ik werd er dus ook niet ziek van.
VerwijderenMisschien kun je een zakje sla beter uit het zakje halen en in een bakje doen, denk dat qua rotting wat minder is dan.
BeantwoordenVerwijderenZelf koop ik altijd ijsbergsla, die hou je betrekkelijk lang goed, maar zo dra ik die aangesneden heb leg ik hem met de aangesneden kant in een bakje met een heel klein beetje water.. hou ik hem dagen goed.
Maar wij eten deze periode wel 2-3 kroppen per week dus ze rotten zo wie zo niet bij ons ;-) krijgen ze de kans niet voor.
Misschien is dat inderdaad een goede tip om het over te doen in een bakje! Dat ga ik proberen.
VerwijderenIk herken wat je zegt over de herfst! Het voelt net alsof hij ineens is begonnen inderdaad! Zeker in combinatie met het feit dat in het Noorden de scholen weer zijn begonnen.
BeantwoordenVerwijderenHuisvlijt