Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 23 augustus 2015

Mijn ene oogappel werd gisteren al weer 29 jaar!

Mijn prachtige, lieve kleine meid was jarig. Ik kan er emotioneel van worden, mijn kleine kindje, ooit zo kwetsbaar en mini. Toen vriend als trotse vader op de dag van de geboorte geboortekaartjes besteld had, zei de verpleegkundige dat hij daar beter nog even mee had kunnen wachten omdat het onduidelijk was of ze de eerste dagen door zou komen. Dat was heftig slikken, zeker omdat onze eerste dochter een jaar daarvoor tijdens de bevalling overleden was.
Maar gelukkig kwam het goed, ze herstelde volledig en die geboortekaartjes waren niet voor niets besteld.
Oudste dochter in de zomer van 1987
Het hebben van kinderen is toch wel één van de leukste dingen die mij overkomen zijn. Ik had zeer zeker niet zonder gewild. Natuurlijk was het ook wel eens zwaar en je bent véél voordeliger uit zonder kinderen. Want eerlijk gezegd kosten kinderen veel tijd en ook nog eens handen vol geld. Met een paar kleine kinderen om je heen heb je geen hobby's meer nodig!
Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat je als man of vrouw verplicht bent tot het hebben van kinderen, dat je als het ware onvolledig bent omdat je geen kinderen hebt, dat zeker niet. Ook als je geen kinderen hebt kan je een geweldig leven hebben. Dan heb je en dan doe je andere leuke dingen waar je evenzeer van kunt genieten.
Gisteren vierden we uitgebreid dochters verjaardag, natuurlijk in aanwezigheid van mijn andere oogappel, jongste dochter. Ook al zo'n prachtmeid!

17 opmerkingen:

 1. Proficiat met de verjaardag van oudste dochter gisteren! Hopelijk hebben jullie een vrolijke en feestelijke dag gehad.

  Een fijne zondag.

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben ook twee dochters geboren in '81 en '84 :-).
  Van harte gefeliciteerd en ik hoop dat jullie nog heel veel plezier en geluk beleven samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gaat de tijd snel. Mijn oudste dochter wordt binnenkort al weer 24.
  Gefeliciteerd en geniet van je kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met de verjaardag en het hebben van zulke fijne dochters.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Congrats. Idd het zijn keuzes. Niet iedereen kan of wil kinderen. Je hebt er jaren alleen voor gestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van harte gefeliciteerd met je jarige dochter! Met twee geweldige dochters ben je een steenrijke vrouw....... en ik kan het weten: ik heb ook twee geweldige dochters :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met dochter.
  Moeder blijf je je hele leven en soms zijn de zorgen groter als ze huis al lang uit zijn. Het is het allemaal waard

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter. Ik hoop dat jullie allemaal een heel leuke dag hebben!
  Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd met de verjaardag van je oudste oogappel :)
  Moeder worden is het mooiste wat me overkomen is in het leven en ik ben elke dag dankbaar voor mijn twee zonen. Door hen voel ik me rijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met je dochter.
  Moeder zijn, ik zou het niet willen missen en ook al zijn ze nu volwassen.. betrokken blijf ik me altijd voelen ;-)
  Hoop jullie een fijne verjaardag hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd, wees maar blij met je dochters inderdaad.
  Ik zou willen dat ik ze had.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteerd! Ik vind moeder worden ook het beste dat mij in mijn leven overkomen is. Als alles goed gaat komt daar de kers op de moedertaart in oktober bij als ons eerste kleinkind geboren wordt. Ik heb heel veel zorgen gehad met en voor en om de kinderen, maar het was het allemaal waard. En ik sluit me aan bij je woorden over mensen zonder kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen