Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 8 augustus 2015

Update vaste lasten

Een paar maanden geleden heb ik het tabblad Vaste lasten tijdelijk op niet actief gezet. Het moest nodig bijgewerkt worden, want allerlei bedragen klopten niet meer. Inmiddels is de update helemaal compleet. Dus nu weer opengesteld voor belangstellende lezers.
Niet iedereen verstaat hetzelfde onder de rubriek vaste lasten.
Sommigen zetten hier ook reserveringen (ook wel potjes genoemd) onder:
voor vakanties,
voor onderhoud huis,
voor kleding,
voor de auto,
voor verjaardagen etc.
Verder zijn er mensen die hun zakgeld bij de vaste lasten tellen.
Dat doe ik allemaal niet, dat gaat gewoon van "de rest", van wat er overblijft of uit de buffer.

2 opmerkingen:

  1. Wat een lage gas/water/licht rekening. Daar zit ik er 80 boven met 2 man.....(nu doe ik op het moment wel ook nog alle was voor mn schoonvader dus dat merk ik ook wel)
    En dan je woonlasten zo laag gekregen....knap hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Idd reserveringen onderhoud is bij mij 2% van de verkoopwaarde. Als ik zie hoeveel ik besteed heb aan onderhoud is dit zeer acceptabel.
    Ik geniet van een goed onderhouden huis. Dankzij mij het bedrijfsmatige is dat wel nodig ook,

    BeantwoordenVerwijderen