Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 14 augustus 2015

(Ver)dwalen in de digitale wereld

Soms denk ik dat ik heel wat kan met computers en aanverwante apparaten, maar soms word ik ook weer eens keihard met mijn neus op de feiten gedrukt. OK, waarschijnlijk kan ik in de digitale wereld wat meer dan de gemiddelde 62 jarige, maar vergeleken bij de twintiger die opgegroeid is met apps, met twitter en nog veel meer, kan ik er helemaal niets van.

Wat was er aan de hand?
Ineens kon ik geen boeken meer openen op mijn e-reader. De melding was:
Ik moest de licentie van Adobe Digital Rights Management vernieuwen, want Adobe Digital Rights Management die dit bestand beschermd (dat stond er echt) was verlopen.

En dan denk ik; dat moet ik zelf kunnen. Dus ik ga op zoek, ik heb voor de reader en voor adobe een gebruikersnaam en wachtwoord, dus ik ben aan de slag gegaan. Ik heb aangeklikt wat ik dacht dat ik moest aanklikken en toen heb ik opnieuw de boeken  die ik wilde lezen op de e-reader geladen.
Maarrrr toen ik de boeken op mijn e-reader wilde openen, stonden er 0 boeken in mijn bibliotheek!
Ook kon ik niet meer vinden hoeveel boeken en hoe veel uren ik al gelezen had op mijn e-reader. Ook dat was weg. Op zich is dat niet erg, het interesseert mij niet zo hoeveel honderden uren ik las, ik wilde gewoon de boeken lezen die ik van plan was te lezen, de rest is bijzaak.

Nog een keer de bestanden laden, misschien ging daar wel wat fout!

Ook dat werkt niet. Ik krijg de melding: je bibliotheek is leeg. Ik mag naar de shop van de e-reader om boeken te kopen.
Dat was niet mijn bedoeling, ik had al 2 leuke boeken gedownload, alleen die krijg ik niet te zien op de reader. Met de verkenner kan ik zien dat de boeken wel degelijk op de reader staan.
Ik ben blij met mijn kinderen, schoonzoon kon deze digibeet helpen, zodat ik weer lekker op mijn e-reader kan lezen!

6 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Er moesten updates geïnstalleerd worden. Nu doet de e-reader het weer als vanouds!

   Verwijderen
  2. En schoonzoon heeft een basis-reset uitgevoerd, waardoor alle gegevens weer terug kwamen.

   Verwijderen
 2. Ik ben nog geen 60 en heb hetzelfde probleem. Ook met de computer. Ik kan hem prima gebruiken, internetbankieren enz, maar owee als er mededelingen verschijnen met vragen over updates o.i.d.. Ik weet nooit of ik dingen moet toestaan, weigeren of wegklikken, gooi maar in m'n pet.
  Ik heb ook al vaak tegen m'n wederhelft gezegd: "als ik ooit alleen kom te staan kan ik voor dat rotding elk moment m'n schoonzoon bellen".
  Vlgns hem ligt alles aan Windows ;D.
  Voor de e-reader ben ik ook afhankelijk van hem want ik kan er alleen maar op lezen en de lettergrootte aanpassen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig fietsen mijn redders in nood hier in een minuut of 7 naar toe. Dochter en schoonzoon wonen vlakbij.

   Verwijderen
 3. Ik moest wel erg lachen toen ik je mail opende. Nog geen 10 min geleden mijn man mijn mobiel in de handen gestopt omdat ineens al mijn e-mails op de laatste na weg waren. Hij snapte er (gelukkig ��) ook niets van maar heeft wel een ander email programma, waar ze wel stonden, erop gezet. Ik zou dat zelf nooit hebben gekund. En het heeft ook geen zin voor hem om mij uit te leggen wat hij gedaan heeft want dat ben ik morgen dan al weer vergeten, haha. Gr. Leontine

  BeantwoordenVerwijderen