Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 10 augustus 2015

Zonder goedkeuring

Ooit had ik heel veel last van spam en ook van trollen. Deze trollen vonden het leuk om onrust te stoken en kwetsende reacties achter te laten. Daarom heb ik heel lang mijn reacties zo ingesteld dat ik de spammers en trollen kon weren. De laatste tijd zie ik helemaal geen vervelende reacties meer, dus ik heb mijn blog weer open gezet voor directe reacties.
Mocht ik toch weer behoefte hebben aan rust, dan zet ik mijn weblog weer zo dat ik eerst de reacties wil lezen alvorens ze te plaatsen.

5 opmerkingen:

 1. Wie weet krijg je nu respectvolle reakties.ook al is men het niet met je eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Groot gelijk. Stom hij de negatieve reacties overheersen dan de negatieve reacties. Hopelijk blijf je er nu van verschoond.

  Wegschuld

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Trollen blijven trollen dus die komen vanzelf terug, net als de wespen in augustus. ;)Gelukkig kun je dan het modereren weer aanzetten toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarschijnlijk komen er wel weer trollen. Dan ga ik weer modereren.

   Verwijderen
 4. Goed idee... Het kost toch best veel tijd om elke keer te modereren. Ik kijk elke dag wel een paar keer of er iemand heeft gereageerd. maar ik laat het toch maar aanstaan, ondanks dat ik ook geen vervelende reacties meer krijg...

  BeantwoordenVerwijderen