maandag 14 september 2015

Een slip met gaten!

In een slip horen 3 grote gaten te zitten: 1 voor rond de middel of zo je wilt rond de heupen en 2 voor de beide benen, maar niet nóg meer gaten.
Gisteren ontdekte ik in mijn slip onderbroek wel drie flinke extra gaten! Oeps! Ik had die gaten bij het aantrekken van het broekje niet gezien, ook niet bij het ophangen van de was en opbergen in de linnenkast, ik zag de gaten pas bij het omkleden in het zwembad.
Vroeger, in mijn armoedige tijd,  en ook nog wel daarna, droeg ik veel vaker ondergoed en sokken met gaten. Toen was er weinig geld. Ik repareerde gaatjes en droeg het oorspronkelijk witte ondergoed totdat het grijsgewassen was. Ondergoed valt in het dagelijkse leven niet op, ik loop niet rond in mijn ondergoed, dus waarom niet?
Nu nog steeds kan ik niet goed afscheid nemen van oude hemden, ze zijn zó vaak gewassen, dat ze heerlijk zacht zijn en wat kan mij die paar kleine gaatjes nu schelen? Met onderbroekjes is dat anders. Eerst is de rek uit het elastiek. Tot een jaar geleden zette ik er dan nieuw elastiek in en dan kon de onderbroek nog wel weer een tijdje mee. Opvallend was wel, dat ongeveer om dezelfde tijd dat er nieuw elastiek nodig was, er gaatjes vielen bij de naadjes en bij het elastiek van de beenopening. Soms viel er ook zomaar ergens een gaatje op de billen.
Ongeveer een jaar geleden heb ik besloten dat het de moeite niet waard was om er nieuw elastiek in te zetten omdat het materiaal te snel op diverse plaatsen gebreken begint te vertonen.
Een punt er achter!
Het scheelt tijd en materiaal, dat onderbroekenelastiek moet tenslotte ook betaald worden.
Dat broekje met die drie grote gaten is rechtstreeks in de prullenbak beland en niet nog weer in de wasmand. Het elastiek was vervangen, dus het heeft waarschijnlijk een tijdje onderin de stapel gelegen.
Hoe zuinig ben jij met ondergoed?

18 opmerkingen:

  1. Wanner het elastiek slap wordt of er gaten vallen in mijn ondergoed gooi ik het weg.Of knip er poetslappen van. Duurder ondergoed gaat veel langer mee maar ja, om nou altijd van die s.loggi's te kopen is ook weer zoiets.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Slipjes knip ik kapot als ze versleten zijn ik knip dan de voor en achterkant kapot en heb ik fijn twee poestlappen

      Verwijderen
    2. Slipjes kapot knippen en als poetslapje gebruiken is fijn om bijvoorbeeld de meubels in de olie te zetten ik knip dan de versleten slipjes aan de voor en achter kant kapot zodat ik 2 lapjes heb

      Verwijderen
  2. Ik heb geen ondergoed waar je elastiek in kunt zetten. Altijd damesboxers van zeeman. Elastisch en naadloos. Gaan best lang mee. Raken ze erg uitgelubberd dan verdwijnen ze in de vuilnisbak.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn slips slijten aan de zijkanten. de stof wordt dun en slobbert . Dan wordt het poetslap voor vieze hondenpoten of vuile sleutelhanden

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als slipjes versleten zijn draag ik ze nog een keer en daarna gooi ik het weg wel knip ik ze kapot voordat ik het weg gooi of ik gebruik ze als poetslap door de voor en achterkant kapot te knippen dit is fijn om meubels in de olie te zetten of om schoenen mee te poetsen.

      Verwijderen
  4. Ik draag mijn ondergoed zolang het mooi is en goed zit. Lelijk ondergoed gaat weg.
    Voorheen droeg ik het letterlijk tot de gaten erin vielen. Nu gaat het nog wat eerder weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik draag het tot het lubbert en vaak verzamel ik dat voor de vakantie, dan draag ik het nog 1x en gooi het weg. Broekjes met elastiek koop ik niet, zit nooit echt lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben iets te zuinig. Ze zitten nog goed, maar het wit is er al wel een hele poos af... eigenlijk moeten ze weg! De zwarte kunnen nog een hele poos mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik draag altijd slips en boxers met 'n elastische boord. Van een goede kwaliteit die zeker een jaar of 6 meegaan. Ik koop altijd 10 tegelijk dus ik zit nooit zonder goed ondergoed!
    Bovenkleding koop ik altijd tweedehands, mijn winterjas kost minder dan 2 onderbroeken!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Als de gaten erin vallen is het voor mij ook klaar. Als het erg veel tegelijk is koop ik voorlopig van die hele goedkope onderbroeken bij de Zeeman, dan kan ik voorlopig weer vooruit, maar als het even kan koop ik daar de wat minder goedkope.

    Juist ondergoed moet ook prettig zitten, vind ik, en gaten zitten bij mij niet lekker ...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Vroeger ( 30 jaar geleden) repareerde ik ook het ondergoed, stukjes tricot opstikken, moest toen wel financieel maar nu hooguit een enkel gaatje in een hemd. Wel bewaar ik soms oud ondergoed wat ik wat opgelapt heb, voor op vakantie zoals Lot ook doet.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Vroeger thuis kreeg ik elke zaterdag na het wekelijkse bad (waar al twee zusjes in hadden gezeten) een verse onderbroek.
    Meestal was het gekregen ondergoed.
    Sinds ik getrouwd ben wil ik overal op bezuinigen, maar niet op mijn ondergoed.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik begrijp nie zo goed waarom je oud ondergoed voor de vakantie zou bewaren? Wat is het idee daarachter?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar kan ik heel goed een slimme reden voor bedenken. Die oude slips kun je tijdens de vakantie weggooien. Zo hoef je geen vuil ondergoed weer mee naar huis te nemen.

      Verwijderen
  12. Ik koop meestal ondergoed van Sloggi of Dim en die gaan vrij lang mee. Ik heb bewust geen droogkast omdat ik vind dat de was dan veel vlugger slijt. Kleine gaatjes in ondergoed herstel ik en als er echte slijtage op zit die niet meer netjes te herstellen is, degradeer ik het ondergoed tot poetslap. De elastieken van sloggi en dim zijn ook zeer goed en die haal ik wel af van versleten ondergoed. Zo'n brede elastiek recycleer ik dan als ik voor de kleinkinderen een brede elastiek nodig heb in de tailleband van een broek of rokje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik koop ook Sloggi en Dim. Sloggi is niet echt goedkoop maar gaat echt jaren mee. Dim gaat iets minder lang mee maar ze worden bij elke soldenperiode afgeprijsd. Vaak zitten daar dan pakjes tussen van 3+1 gratis dus extra voordeel.Sloggi heb ik enkel in wit en zwart maar die van Dim zijn in allerhande kleuren (pakjes 'les pockets'). Afgedankt ondergoed recykleer ik niet als poetslap omdat ik die stukjes te klein vind (maatje 36) om handig te zijn.

      Verwijderen
  13. Ik draag altijd lingerie-sets van goede kwaliteit. Die gaan lang mee, maar zijn bij slijten niet geschikt als poetslap. Dat zie ik mezelf nl niet doen met een mt36 string van kant en bewerkte stof :)

    BeantwoordenVerwijderen