Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 25 november 2015

Brrr, winter!

We waren tot nog toe tamelijk verwend. Op 7 november waren de maxima hier in Groningen 17,5 graden en in de nacht was het 13,6 graden. Het was warm voor de tijd van het jaar, maar vanaf een week geleden werd het toch een stuk kouder! Gisteren waren de minimumtemperaturen hier ineens min 3,4 en afgelopen zondag was de maximumtemperatuur 5,1 graden.
Ik sliep tot zondag nog steeds onder het zomerdekbed (weliswaar bij koudere nachten in combinatie met een warme wollen deken) en de elektrische deken was nog niet in gebruik.

Tijd voor actie!
Ik heb het dekbed verwisseld en de elektrische deken op mijn bed gelegd.
Mijn bed is nu in een oogwenk weer heerlijk warm. Dat maakt het slapen een stuk aangenamer.
En de kosten?
Ik heb het wel eens uitgerekend, het kort gebruiken van een elektrische deken is heel goedkoop!

5 opmerkingen:

 1. De temperatuursverschil is vooral enorm groot tussen twee weken geleden en nu, he?
  Ik ben maar snel aan het breien geslagen gisteren; ik kon gewoon mijn handschoenen nergens vinden! Gelukkig had ik gisteren mijn omslagdoek klaar, en daar nog een flinke rest garen van over, dus dat worden nu zelfgemaakte wanten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sinds maandag ligt de electrische deken er ook weer op. Gisteren was het niet eens zo koud gemiddeld in Zeeland maar de wind en regen stond pal op raam en toen ik om 22.00 ging verkleding in pyama alvast voelde bed niet lekker aan, beetje klam en heb ik de deken even op de laagste stand aangezet een uurtje toen was het weer fijn om in bed te stappen, anders lig ik veel langer wakker en comfort is me ook wat waard. Echt warm doe ik hem nooit dat vind ik dan weer niet lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, dan ligt het dus niet aan mij! Ik had ook het idee dat het ineens wel heel hard ging. Hier geen elektrische deken, ik ben wel m'n eigen kacheltje, maar in huis heb ik nu wel de hele dag de pelletkachel aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn elektrische deken lag er al even op, hoor. Ik geniet zo van het ontspannen van de spieren bij het in bed stappen. Nodig ook om niet langer wakker te liggen dan noodzakelijk i.v.m pijn. Na het opwarmen gaat de deken hier uit en lig ik behaaglijk onder zware dekens.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klamme gevoel was hier ook in huis, ons huis heeft geen fundament en staat zo op het zand en de muren zijn altijd heel snel klam en vochtig en daardoor in huis ook. Juist in de periode dat we nog niet overdag de verwarming aan hebben. Nu is het beter en mijn elektrieke deken doet weer goede diensten, grappig dat toch velen met mij beter in slaap vallen en in iets voorgewarmd bed. Sinds een paar maanden heb ik ook een wasdroger, juist om niet meer vocht in huis te krijgen, bovendien is mijn man patiënt en met het oog op de toekomst waarin hij misschien meer het bed moet houden en ik vaker beddengoed moet wassen, moet het wel een beetje vlot droog zijn en kan ik niet wachten op droog zonnig weer om het buiten te hangen.

  BeantwoordenVerwijderen