Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 12 november 2015

Een andere energieleverancier: tot wel 400 euro besparen!

Volgens een bericht van de NOS zijn er ieder jaar meer consumenten die overstappen naar een andere energieleverancier. Vorig jaar waren dat er al 14,1% van de consumenten.
Eigenlijk vind ik dat een laag aantal, ik had verwacht dat er veel meer mensen overstappen.
Zo zie je maar weer, omdat het overstappen voor mij heel gewoon is, denk ik dat "iedereen"  overstapt. Dat is dus niet zo, het is (in mijn ogen dan hè) maar 14,1%. In datzelfde artikel wordt gesteld dat mensen die nog nooit zijn overgestapt tot wel 400 euro kunnen besparen, tenminste, dat zegt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
Ook leuk: "door overstappen stimuleren consumenten energiebedrijven om te innoveren, goedkoop aan te bieden en de service te verbeteren."
Ik wist helemaal niet dat ik zo goed bezig was! Ik dacht dat ik profiteerde van overstapaanbiedingen.
Nee dus, ik stimuleer energiebedrijven!

Vreemd dat er zo veel mensen zijn die niet overstappen. Waarschijnlijk betalen die met hun te dure tarieven de overstapbonussen van de consumenten die wel ieder jaar overstappen.
Een beetje sneu!

Ik stap binnenkort weer over.
Op dit moment zou de goedkoopste leverancier, gebaseerd op het verbruik van afgelopen jaar, €401,35 per jaar kosten. Dat is wel inclusief een overstapbonus.

7 opmerkingen:

 1. Ik ben ook overgestapt. Zelfs met een boete kwam ik nog beter uit! Dus toch maar gedaan en nu wil ik jaarlijks overstappen. Of in ieder geval kijken of het me wat oplevert weer. Nu kreeg ik een bonus van 250 Euro, minus de boete van 50 Euro dus toch nog 200 terug! De overstap ging soepel (dat hield me jaren tegen).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik merk idd dat het voordeel steeds kleiner wordt, maar het is er steeds nog. De eerste keer scheelde het op jaarbasis mij geloof ik wel 600 of 700 euro. En het was honderd keer makkelijker dan ik dacht dat het zou zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, Ik ben dus zo iemand die niet overstapt. Maar dan bewust. Ik ben super tevreden met mijn leverancier, daar zit ik ook bewust bij. (greenchoice) Daarnaast hebben wij in onze financieel krappe periode zonnepanelen door gc op ons dak laten leggen en hebben we ook nog winddelen gekocht. Ons energie verbruik is ongeveer gedekt.
  Als ik over zou stappen zou het alleen voor gas zijn. En daarvoor ben ik gewoon te tevreden. Soms vind ik het helemaal niet erg iets extra te moeten betalen voor een keuze die je maakt.
  Vergelijk het met biologisch eten, daar kies je bewust voor.

  groet Nomoskar

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik stap 1 januari voor de tweede keer over en in totaal heb ik 687 euro verdiend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Na de narigheid die naaste familie heeft gehad met het overstappen heb ik besloten om te blijven zitten waar ik zit, de service is fijn en als ik iets. Meer betaal is het maar zo. Scheelt me een. Hoop energie en geregel. Als het goed gaat is het leuk, anders een hoop rompslomp.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor het gebruik hoef ik niet over te stappen,dat loont niet bij weinig gebruik.

  Bijna 2 jaar geleden waren de bonussen lager en ben ik naar de locale leverancier overgestapt die de baste bonus gaf bij 3 jaar en contract. Ik hen eigenlijk geen zin om uit te zoeken hoe hoog de boete eventueel is bij overstappen nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Per 2 december a.s. stappen wij - inmiddels voor de tweede keer - weer over. Juist door de welkomstpremie van € 230,00 loont het om over te stappen. Het is enkel een administratief proces, waar ik als klant niets van merk.
  Aan de andere kant verbaas ik mij er wel over dat deze energiebedrijven dit beleid hanteren. Deze bonussen en marketinggelden kunnen ook aan bestaande klanten besteed worden. Gr, Barry

  BeantwoordenVerwijderen