Vorige week kocht ik een grote bloemkool, ruim 1 kilo zwaar was die!
Wat moest ik daarmee doen? Ik houd heel veel van de combinatie bloemkool en kerrie, dus besloot ik een bloemkoolkerrie maaltijdsoep te maken.
Ik zocht op internet en combineerde wat recepten.
Nodig
1 ui
1/2 rode paprika
ca. 1200 gram bloemkool in roosjes
3 eetlepels olie naar keuze
1 liter (zelf getrokken) bouillon (gezouten)
2 à 3 eetlepels kerriepoeder
blik kikkererwten (400 gram netto)
50 gram volkoren tarwemeel
600 ml melk
zout en peper naar smaak
Bak de gesnipperde ui en paprika in de olie en voeg, als het mengsel gaar is, het meel toe, meng goed door en rooster het meel even. Doe er dan ca 600 ml melk bij en maak er een saus van. Zorg dat je het mengsel goed klopt met een garde, anders krijg je klontjes. Dit is de basis van de soep.
Neem een andere pan en doe daar de bouillon in. Breng aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes toe. Laat een kwartier sudderen en maak er met de staafmixer een gladde massa van.
Voeg de saus toe en het blik kikkererwten en warm nog even goed door.
Voeg zout en peper naar smaak toe, waarschijnlijk is dit niet nodig, want je gebruikt ook al gezouten bouillon en gezouten kikkererwten.
Als de soep te dik is, dan kun je nog wat water toevoegen.
Over besparen en bezuinigen en over met pensioen zijn. En ook over leven in de huidige tijd!
vrijdag 13 november 2015
Bloemkoolkerrie maaltijdsoep
Labels:
Recepten
AUTEUR: Aaf, alias Zuinigaan.
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Leuk idee, bloemkool met kerrie combineren. Vorige week kocht ik twee bloemkolen voor 59 cent, daar hebben we drie dagen van gegeten. Ik heb vandaag net de laatste opgemaakt. Kerrie is ook heel lekker in combinatie met prei.
BeantwoordenVerwijderenDeze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor het recept, dat ga ik zeker eens maken. Bloemkool vind ik heerlijk en ik maak ook graag (maaltijd)soep.
BeantwoordenVerwijderenKikkererwten lust ik ook graag. Kikkererwten heb ik in Spanje als garbanzos leren kennen.
Prettig weekend.
Groetjes,
Pecunia.
Klinkt lekker! Mooie tip voor als ik eens een grote bloemkool scoor. Alleen krijg ik die toch vaak niet op voor hij toch wat minder smakelijk wordt.
BeantwoordenVerwijderenhmmm lijkt me lekker :-)
BeantwoordenVerwijderendat herinner me er weer aan dat in Nederland zulke groente's per stuk gaan. Hier gaat alles per kg. dus de enkele keer dat ik groente koop koop ik precies dat wat we nodig hebben, groetjes Cisca Servie
BeantwoordenVerwijderenJa, je koopt hier 1 bloemkool, 1 witte kool, 1 rode kool, 1 groene kool, 1 Chinese kool, 1 spitskool en ga zo maar door. Je kunt natuurlijk ook gesneden kool kopen, of wat bloemkool-roosjes. Dat is per 100 gram een stuk duurder dan als je een hele kool koopt.
VerwijderenHmmmm lijkt me een lekkere voedzame soep. Ga ik proberen. :-)
BeantwoordenVerwijderen