Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 9 december 2015

Bammm! Overgestapt naar een andere zorgverzekeraar!

Voor het allereerst in mijn leven ben ik overgestapt naar een andere zorgverzekeraar!
Dat had ik nog nooit eerder gedaan.
Ik heb de afgelopen jaren diverse keren getwijfeld en overwogen over te stappen. Ik durfde niet zo goed. Ik wist wat ik had en niet wat ik zou krijgen en misschien gaf het overstappen een heleboel gedoe.
Of het gedoe geeft is nog afwachten, maar ik heb de stap gezet.
Mijn voornaamste reden is dat ik weg wilde van de grote commerciële gigant en een kleine zorgverzekeraar meer gun. De zorgverzekering is iets goedkoper, maar dat scheelt heel weinig.
Binnenkort meer over mijn ervaringen!

Nu ga ik vanochtend eerst naar de uitvaart van mijn overleden oom. Het wordt druk, want hij was tot op hoge leeftijd een sociaal zeer actief persoon, dus alom bekend. Een aantal jaren geleden kreeg hij een koninklijke onderscheiding voor zijn maatschappelijke inzet.

7 opmerkingen:

 1. Sterkte bij de uitvaart! En ik ben ook 1x overgestapt en sindsdien gebleven. Bevalt me prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte met de uitvaart. Mijn man is ook al vaker overgestapt. Ik kan het niet ivm mijn hele hoge medische kosten. Veel te bang dat de medicatie dan niet meer wordt goedgekeurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je naar DSW bent overgestap is dat een goede keuze.
  Kleine overzichtelijke zorgverzekeraar met korte lijntjes en uitstekende service.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die overstap heb ik inderdaad gemaakt.

   Verwijderen
  2. Ik ben dus ook overgestapt, samen met mijn partner. Van Zilveren Kruis
   Achmea naar DSW. Niet vanwege het geld (van Zilv.Kr. heb ik nog niets binnen gekregen) maar om de manier waarop ZK meent contracten af te moeten sluiten! Oudere mensen in mijn omgeving raken in paniek omdat ZK met de ziekenhuizen in de regio nog geen contract heeft!

   Verwijderen
  3. Hier exact dezelfde overstap. Ook vooral op ideële gronden. Ook bij mij maakt het financieel weinig uit.

   Verwijderen
 4. Altijd al bij dsw. Gewoon goed.

  BeantwoordenVerwijderen