woensdag 2 december 2015

Een heerlijke vegetarische stoofschotel!

Gisteren heb ik gegeten van een echt lekkere vegetarische stoofschotel!

Nodig voor 2 personen:
2 pastinaken, geboend en in plakjes
2 zoete aardappels, geboend en in stukjes
1 grote gele ui, gesnipperd
1 flinke rode ui, gesnipperd
3 grote tenen knoflook, gesnipperd,
olijfolie
bakje kastanje champignons, heel indien vrij klein, doorgesneden indien groot
blik kikkererwten (400 gram), grotendeels uitgelekt
zout en peper

Bak de pastinaken, uien, aardappels en knoflook in olijfolie. Start op een hoog vuur en temper daarna het vuur (of de warmtebron). Leg een deksel op de pan en laat 25 à 30 minuten stoven. Voeg de champignons en de kikkererwten toe en laat nog even doorkoken.
Voeg naar smaak zout en peper toe.

6 opmerkingen:

  1. Hoi Zuinigaan,

    Bedankt voor het recept.

    Pastinaak heb ik volgens mij nog nooit gegeten. Ik ga het eens proberen.

    Een fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk recept. Lijkt me behoorlijk voedzaam. Wel ben ik altijd voorzichtig met knoflook i.v.m. de kegel de volgende dag. Dus dit recept is voor als we de volgende dag niet veel mensen zien ;-D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heb ik gegeten van?
    Au, bedoel je genoten van?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niet alleen genoten, als in naar gekeken, maar ook gegeten hoor! En vandaag ook!

      Verwijderen
    2. Blijkbaar "mag" deze Noordelijke variant van vertellen dat je iets lekkers at, dat zeer geslaagd was, niet van de taalpolitie!
      Ik snap het wel hoor, anoniem heeft er wat moeite mee als je meldt dat je iets lekkers gegeten hebt, dan hoor je te zeggen dat je er van genoot.

      Verwijderen
  4. jammie, en weer bedankt voor dit heerlijke recept ,
    gr oet grun

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.