dinsdag 5 januari 2016

Een cadeautje voor mezelf

Een tijdje terug had ik voor mezelf een prachtige porseleinen mok gekocht. Lekker groot (400 ml) en mooi om te zien. Ik vind porselein prettiger dan aardewerk, vooral omdat het een stuk sterker is dan aardewerk.
Omdat ik het zo'n fijne mok vind, heb ik er nog twee bijgekocht. Op onderstaande foto's de mok die ik al bezit (blauwe) en de nieuwe mokken (wit en rood). De nieuwe heb ik via internet besteld.

Nu had ik wel erg veel mokken, ze pasten nauwelijks meer in de kast! Ik heb 6 mokken naar de kringloop gebracht, dat ruimt weer lekker op!
prachtige fantasieboom

en een vosje

een uiltje

nog een uiltje
Nieuwe mok, met dezelfde afbeeldingen, met een rode achtergrond


nog een maar dan met een witte achtergrond

21 opmerkingen:

  1. Wat een mooie mokken! Vooral de vierde en de vijfde!
    Ik heb laatst bij de a.c.tion mokken gekocht in een zeegroen vintage kleurtje. Past goed bij mijn spullen. En een paar dagen geleden vroeg mijn moeder of ik jaren zeventig DE mokken wilde die zij over had. Echt wel! Ik word blij van die vinatge spulletjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig zeg! Ik kan me voorstellen dat je daar mooi van kunt genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze zijn inderdaad erg mooi! Ik snap dat je er blij mee bent!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat wordt lekker theedrinken. De witte vind ik het mooist. Veel plezier ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh, ze zijn prachtig !
    Mag ik weten waar u ze gekocht heeft?
    Vera

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het bolle mannetje en Woldring, hier in de stad Groningen https://www.woldring-porselein.nl/?gclid=CjwKEAiA8K20BRDetNv3p6DNhXwSJADSwa3tpd-mr-DOw3D7wxke8SYk-DAkKbLk7OG-6FlND9sMexoCzaTw_wcB

      Verwijderen
  6. Mooie aankoop! Vind ze erg leuk! Geniet ervan! Dat zal lekker drinken worden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Super leuk, maar persoonlijk vind ik 400ml te groot ;-)
    ik hou meer van 250-300ml mokken en dan die je kunt stapelen anders zwerven ze bij mij over al behalve opgeruimd in een kastje.
    De witte mok vind ik heel erg mooi!


    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind 400 ml heerlijk! Jongste dochter is er mee begonnen, die heeft mokken waar 500 ml in kan. Ik heb de neiging om wat te weinig te drinken, met grote mokken is dat helemaal geen probleem. Ik schenk ze gewoon vol!

      Verwijderen
  8. Wat een mooi cadeau aan jezelf! Iedereen kan weer bij legezakkenvrouw.wordpress.com lezen hoe het nu gaat

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gekopieerd en geplakt, maar kan niets vinden...

      Verwijderen
    2. Ik wel, de link naar de nieuwe blog van lege zakken vrouw heb ik links geplaatst. Die link staat tussen Sprokkelen en Mariima!

      Verwijderen
  9. Ik vind je nieuwe mokken wel mooi maar zou ze nooit kopen omdat ik denk dat ze nogal veel plaats in de kast innemen. Ik stel me ook de vraag of ze eigenlijk wel stabiel zijn aangezien vrij hoog en naar onderkant toe eerder wat smal. Ik denk dat mijn kleinkinderen ze nogal vlug zouden om gooien tijdens het eten.liesbet

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik blijf Iittala-spul ontzettend mooi vinden <3 en ik kan me dus goed voorstellen dat je er blij mee bent! Zelf heb ik ook een paar mokken van dat merk (maar dan van de Sarjaton-lijn, deze: https://www.designshops.eu/application/views/default/Images/Products/Category/Merken/iittala_beker_sarjaton_door_harri_koskinen_akejsi_kuokka_samuji&musuta_1.png) voor mijn verjaardag gekregen vorig jaar, en ik ben er nog steeds superblij mee! Ze zijn inderdaad lekker stevig, en de kleur is er ahw ingebakken in plaats van op geverfd, zoals met aardewerk - dus de kleuren blijven ook veel langer echt mooi. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit is inderdaad ook van Ittala, uit de serie Taika. Ik ben er verrukt van. Wel duur, 1 dinerbord met een diameter van 27 cm kost 32 euro en een diameter van 30 cm kost 37 euro, maar volgens mij is de kwaliteit heel goed.

      Verwijderen
  11. O ja prachtig zijn deze mokken inderdaad. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik vind ze erg mooi. En ja, hoe groter hoe liever en inderdaad voor de thee porselein of glas.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een mooie mokken, van het Finse topmerk.
    Het gaat goed met je, zuinigaan.
    Ga zo door en geniet!

    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Erg mooi en vast sterk. goed porselein blijft mooi, ik gebruik al 4 jaar, dagelijks, een porseleinen mok van een Engels merk en deze is nog perfect.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.