Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 20 februari 2016

2 blauwe belastingenveloppen

Vond ik vandaag 2 blauwe enveloppen op mijn deurmat.

Twee nog wel!

De ene ging over de aangifte over 2015. Die was zoals verwacht: vanaf 1 maart kan ik gebruik maken van een vooraf ingevuld digitaal formulier. Daarvoor heb ik een Digi-D nodig. Komt in orde. Die Digi-D heb ik al lang.

De andere enveloppe ging over de wegenbelasting. Ik heb een aantal weken geleden een machtigingsformulier voor automatische incasso ingevuld, getekend en verzonden. Nu moet ik toch ineens over de periode 19 februari - 19 mei 105 euro betalen.
Ik dacht dat de automatische incasso daarvoor bedoeld was.
Wat nu?
Ik moet uiterlijk 23 maart betaald hebben. Ik heb het bedrag klaar gezet en betaal op 21 maart, mocht er inmiddels een automatisch incasso langskomen, dan neem ik contact op met de belastingdienst.

4 opmerkingen:

 1. Komt meestal gewoon goed met die wegenbelasting. Ik heb er ook mee te maken gehad dat e.e.a. elkaar kruiste. Het wordt automatisch verrekend. Wel lastig als je heel krap bij kas zit want dan kun je het geld dat je al vooruit hebt betaald meestal niet missen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moest de eerste keer ook betalen en daarna begon het te lopen. Ik denk ze het op de en of andere manier moeten rechttrekken met iets.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De eerste keer moet je gewoon overmaken. Daarna wordt het automatisch afgeschreven. Ik had dezelfde gedachte als jij en ging hiermee de mist in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het rare is dat ik al een eerste acceptgiro ontvangen en betaald heb. Dit was de 2e van de wegenbelasting.

   Verwijderen