Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 8 maart 2016

Een fijne vakantie

In de afgelopen week had ik vakantie vanaf dinsdag. Het was een plezierige vakantie. Ik had plannen om een dag naar Schiermonnikoog te gaan, maar uiteindelijk vond ik het weer niet goed genoeg om een hele dag op het eiland rond te fietsen. Een andere keer, als het beter weer is!

Ik heb nog wel een uitstapje gemaakt, namelijk op zaterdagavond. Toen ging ik met een vriendin en een andere vriendin van haar naar een avond met Griekse muziek, ergens in een dorp in de provincie. Eigenaren van een grote boerderij organiseren regelmatig culturele avonden in hun schuur. De entree was €7,50, daarvoor kreeg je een avond in Griekse sferen. Er werd gezongen en gespeeld op bouzouki, tzouras, baglamas, fluit, tin whistle, darbouka, defi, tapan, komboloi, lyra, zilia en defi. Heel bijzonder, al die Griekse instrumenten!
Er waren veel mensen op af gekomen en het was leuk en gezellig. De dranken waren te koop, de lekkere Griekse hapjes waren gratis.
Een ander uitstapje was een lekker etentje bij mijn oudste dochter en spelletjes na. Ze hadden heerlijk eten gemaakt: eigengemaakte lasagne met veel groenten in de vulling. Dat is om je vingers bij op te eten! Ik heb genoten! Als toetje hadden we een paashaas. Die had ik meegenomen, het was heerlijke chocolade, een mengeling van witte- en melkchocolade.

Verder was ik voornamelijk thuis, las e-books en herontdekte het luisterboek. Tijdens opruim- en schoonmaakklusjes luisterde ik naar diverse boeken. Onder het stofzuigen werd het luisteren even niets, de stofzuiger maakt veel te veel herrie. Maar voor soppen en boenen werkt het prima om tegelijk een luisterboek te "lezen". Boeken over China, over Erasmus, over Waarom de Romeinen zo succesvol konden worden, over de Rol van Nederland in de slavernij, en nog veel meer. Ondertussen hield ik een bescheiden voorjaarsschoonmaak. Deze gratis LuisterBieb app heb ik toen ik de staaroperaties aan mijn ogen had op mijn tablet geïnstalleerd. Het voorlezen van die boeken neemt wel vrij veel van de batterij, dus die moest bijna iedere dag opgeladen worden.

7 opmerkingen:

 1. Bij een leesbeperking kun je onder voorwaarden ook gebruik maken AangepastLezen. Ik maak hier veel gebruik van, via de de app gesproken boeken streamen. De moeite waard om eens te kijken of je er ook gebruik van kan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je vakantie echt heel fijn klinken! Ik houd van zulke vakanties. Luisterboeken kan ik niet zo goed: ik kan mijn hoofd er nooit bij houden.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed, die vakantie. Inzake luister lezen heb ik (tijdelijk) een abonnement bij storytel genomen, omdat ze daar de luister serie home academy hebben (allerlei hoorcolleges over hele interessante onderwerpen en erg leuk voorgedragen)
  Er zijn veel titels bv cultuur historie van NL, ik heb tot nu toe 2 x een maand een abonnement genomen om in die maand me helemaal suf te luisteren naar die serie. Kost wel 10 euro per maand (wel heel makkelijk opzegbaar) maar ik vond de onderwerpen zo leuk en anders dan anders omdat het wordt 'verteld door hoogleraar' dat ik het er voor over had. Als ik de keuze lees van je boeken dan zou het ook iets voor je kunnen zijn. Misschien een tip als je nog eens wat zoekt. Google dan op storytel. groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klinkt als een hele fijne vakantie! Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een boek geluisterd... misschien moet ik dat eens proberen, ik weet niet of ik het "prettig" vind eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als kind werd ik al niet zo graag voorgelezen. Het ging niet in mijn tempo, vaak te langzaam maar soms te snel en dat stoorde mij! Hetzelfde heb ik dus met luisterboeken. Terwijl ik verder heel goed naar iemand kan luisteren en ook regelmatig naar een lezing ga.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Net zoals Doortje twijfel ik eraan of ik het wel prettig vind. Mijn moeder luistert graag luistercd's van de bieb in haar auto. Je vakantie klinkt heerlijk, Schiermonnikoog komt vast nog wel eens.

  BeantwoordenVerwijderen