Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 22 april 2016

Dipje

Al weer is er iemand uit mijn omgeving overleden. Deze keer de zoon van een vriendin. Hij was 46 jaar. Nog heel jong en dan al overleden, ik kende hem sinds zijn 8e jaar. Hij is in zeer besloten kring begraven, ik was er niet bij.
Het was het 6e sterfgeval voor mij sinds begin september.
Ik merk dat ik er slecht tegen kan.
Een collega van overleed met 61 jaar, een buurman was 63 jaar, de man van een vriendin 76 jaar en mijn bejaarde oom en tante, 88 en 87 jaar. Het overlijden van de twee familieleden was vooral verdrietig omdat zij de laatsten van de generatie van mijn ouders waren.
Kort geleden had ik alle rouwkaarten van de piano gehaald en nu staat er al weer één. Een kaars er naast en gedenken maar.
Ik raak daar toch wel wat van in een dip. Zeker omdat ik wéér verkouden ben. Weer kantje-boord bronchitis. Veel hoesten en ik ben moe!
De behoefte aan zomers weer groeit met de dag. Op zich is het nu wel regelmatig zonnig, maar het mocht wel wat warmer, dan kan ik mij koesteren in een weldadige zon!

En natuurlijk er zijn ook veel zaken om heel blij mee te zijn!
Het gaat heel goed op mijn werk en met mijn dochters en hun mannen gaat het ook uitstekend. Reden genoeg om het leven te vieren! Soms is het snel voorbij!

13 opmerkingen:

 1. Gecondoleerd. Heel naar :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien een korte zonnige vakantie nemen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms is het ook even teveel, sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Had het er vandaag nog over dat zoveel mensen de laatste tijd overlijden, Cruijf, David Bowie, Prince.
  Het gaat goed op je werk dat is mooi. Nu veel gezond eten, muziek, familie, dat helpt je vast wel een beetje er boven op.
  Misschien ook wel de belofte van een nieuwe lente.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sterkte zuinigaan! Hopelijk blijft die ene rouwkaart daar heel lang in zijn eentje staan op de piano...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gecondoleerd, ja dat komt hard aan als iemand zo jong overlijdt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je was toch juist blij, dat je van die buurman af was?
  Van hem had je veel last, dus het was prettig, dat hij was overleden!
  Een roker en dood aan longkanker, dus eigen schuld, dikke bult.
  Staat in je laatste blog over rokers!
  Hmmm, ik vind je erg schijnheilig! En nu ineens een dipje? Sorry, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ik blij was, dat klopt niet. Ik vond het triest dat hij zo jong overleed. Overigens niet aan longkanker, maar aan een andere soort roken gerelateerde kanker. En ja, ik was wel opgelucht dat ik in mijn eigen huis voortaan minder last van rook zou hebben.
   Het is maar net wat je schijnheilig noemt!

   Verwijderen
  2. Zeker zelf een roker, Anoniem? Die zijn namelijk in staat om altijd van alles in woorden over roken/rokers te lezen/horen dat er niet staat... Uit de oorspronkelijke blog van Zuinigaan: 'Ik had ook erg veel last van een rokende buurman, doordat er veel rook mijn slaapkamer binnen waaide, ben ik verhuisd naar een van de achterste slaapkamers, zo ver mogelijk van hem verwijderd. Helaas voor hem en zijn vrouw is hij recent, nog voor zijn 65e, aan slokdarmkanker overleden. Voor mij betekent het wel dat er iets minder rookoverlast in mijn woonomgeving is.'
   Er staat hier niet dat ze blij was dat ze van de buurman af is, maar blij dat ze van de rook af is. Dat is niet hetzelfde. Ook eigen schuld, dikke bult zie ik er niet staan. Beetje op je pik getrapt?

   Verwijderen
 8. Snap wat je bedoelt Zuinigaan. Komt heel dichtbij zo. Hoelang hebben wij nog? Genieten van het nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Misschien hulp zoeken om hier beter mee om te kunnen gaan. Hoe ouder je wordt hoe meer je dit mee zult maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat zet een heleboel zaken weer in perspectief. Ik wens jou heel veel sterkte en kracht toe de komende periode. En, hou het niet bij jezelf. Praat er over en zoek zo nodig ondersteuning/hulp. Het gaat je nu eenmaal niet in je koude kleren zitten...

  BeantwoordenVerwijderen