Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 7 april 2016

Te goedkope hoortoestelbatterijen!?

Nu denk je misschien: ik meende dat het over je salarisstrookje zou gaan!
Sorry, een fout van mij, komt van de drukke dag op het stembureau. Ik had per ongeluk twee berichten tegelijk gepubliceerd. Het salarisstrookje komt morgen, die houd je nog tegoed. Eerst over batterijen!

Sinds november heb ik nieuwe hoortoestellen. Eerst gebruikte ik batterijen van de audicien. Die kosten in voordeelverpakkingen 69 cent per stuk, wat neerkomt op in totaal €71,76 per jaar. In mijn vorige hoortoestellen gebruikte ik 7 jaar lang goedkope batterijen, geheel naar tevredenheid en bij die leverancier had ik ook nu weer batterijtjes gekocht. Die kosten 24 cent per stuk.
Mijn linker hoortoestel viel de laatste tijd regelmatig uit. Alleen als ik de sluiting heel goed dicht drukte, functioneerde het toestel. Het rechter was prima, daar had ik geen enkel probleem. Ik ben met mijn klachten naar de audicien gegaan en die constateerde: te goedkope batterijen! De batterijen die ik gebruik zijn net iets te plat, waardoor ze niet goed contact maken.
Mijn vraag waarom het in het rechter wel goed ging, konden ze niet beantwoorden. Mijn conclusie is dat de beide toestellen van elkaar verschillen. In het linker toestel is het batterijcompartiment inderdaad wat ruimer dan bij het rechter toestel. Dat is ook goed te zien.
Ik ga geen dure batterijen van de audicien kopen, maar duurdere bij het internetbedrijf. In de maanden mei en november geven ze 10 % korting en dan kosten de duurdere, die in feite van hetzelfde merk zijn als die van de audicien, 39 cent per stuk.
Dat scheelt toch  €31,20 per jaar en voorlopig nog wel wat meer, want ik blijf voor het toestel waar ik geen klachten over heb, voorlopig de batterijen van 24 cent gebruiken. En als dat goed bevalt bestel ik die weer voor dat rechter toestel. Want waarom niet? Kosten van een goedkope batterij rechts in combinatie met een dure batterij links: €32,76 per jaar.
Dan vraag je je misschien af, het scheelt maar een beetje geld, je bespaart hooguit 39 euro, waarom zo'n gedoe?
Bedenk wel dat die besparing ieder jaar terug komt, en zoals mijn oma al zei: wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd!

9 opmerkingen:

 1. Dat vind ik ook hoor! Vele kleintjes maken bij elkaar een heel bedrag. Ik gebruik nu sinds kort andere lenzenvloeistof, die ik bij een andere winkelier voor de helft van de prijs zag dan waar ik het kocht, dan is de keus snel gemaakt hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn dochter, inmiddels 37, heeft vanaf haar 3E jaar een hoorapp. Bijna altijd de beste batterijen gebruikt. Die gaan aantoonbaar langer mee zodat het prijsverschil per jaar verwaarloosbaar was en nog is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik merk geen verschil in levensduur tussen de batterijen Rayovac (die van het huismerk van Schoonenberg) en het eigen merk van BatterijTotaal.

   Verwijderen
 3. ga naar blogvoscar.blogspot.com voor meer informatie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waarom meer betalen, als het goedkoper kan. Ik vind dat altijd een sport :) niet op alle gebieden, maar bij de dingen die ik belangrijk vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je zou eens kunnen testen welke langer mee gaan, de goedkope of de duurdere maar eerlijk gezegd denk ik dat je bij het merk voor de naam betaald. Maar meten is weten. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn vader heeft mij het trucje geleerd om een heel klein stukje aluminiumfolie tussen de batterij en 'het lipje' te plaatsen. Deze vult de ruimte tussen het lipje en de batterij en het geleidt heel goed. Ik deed dat vroeger wel bij de batterijen in mijn radio en het lichtje op mijn fiets.
  Ik weet niet of ik dit zelf ook in mijn gehoorapparaat zou doen omdat deze toch dicht in/bij je hoofd bevindt.
  Maar goed het blijft een goede tip voor overige apparaten waarbij de ruimte tussen lipje en batterij te groot is geworden.
  Grtjs, Astrid C.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een leuke tip voor overige apparaten, maar voor de miniscule hoortoestellen durf ik het niet! De hoortoestellen moeten open om ze uit te schakelen en te drogen. Dat betekent dat ze minstens 1x per dag open en 1x per etmaal dicht gaan. Daarbij is het de vraag of dat stukje folie verdwaald raakt in het dure (!!) apparaat.

   Verwijderen
 7. Zit er niet een lipje (soort veertje) in wat iets uitgebogen kan worden?

  Grtz,
  Jacqueline.

  BeantwoordenVerwijderen